Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

ZÓ! VRAAGT: WORDT HET (NIEUWE STAD-)HUIS TE KLEIN?

11 december 2016

En blijft de verbouwing binnen budget?

ZOETERMEER - Zó! Zoetermeer heeft aan het college van B&W kritische vragen gesteld over de voortgang van de verbouwing van het stadhuis. Er is sprake van mogelijke vertraging en duurdere tijdelijke huisvesting. Daarnaast moeten er ruim 100 extra medewerkers in het verkleinde stadhuis worden gehuisvest.

'Wij hebben alleen ingestemd met de verbouwing van het stadhuis omdat het op jaarbasis een flinke besparing zou opleveren. We willen wel dat dat wordt waargemaakt, dus we houden de voortgang scherp in het oog' zegt Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó!. 'We zien in een tussenrapport dat wij veel te summier vinden, dat er tegenvallers zijn zoals vertraging door de aanwezigheid van vleermuizen, en we schrikken dat nu al blijkt dat er veel meer ambtenaren in het stadhuis moeten komen.'

Zó! Zoetermeer vraagt aan het college om een veel uitgebreider financieel overzicht. Bovendien moet goed worden duidelijk gemaakt hoe het kan dat er nu al zoveel meer ambtenaren gehuisvest moeten worden, terwijl het stadhuis nog niet eens klaar is. Het gaat om ca. 960 medewerkers in plaats van zo'n 850 medewerkers.

Van der Meer: 'Grote delen van het stadhuis zouden worden afgestoten, maar dat lijkt nu steeds minder het geval. Het is ook al de bedoeling dat het Stadsmuseum naar het Stadhuis verhuist. Dat kost de gemeente straks tussen de 6 en 9 ton per jaar. Daar is Zó! sowieso op tegen. Wij willen niet dat we daarbij ook nog een vernieuwd stadhuis hebben dat én duurder is geworden, én al bijna te klein is, als het af is. Daarom vragen we aan het college nu heel precies hoe het zit.'

Schriftelijke vragen: Wordt het nieuwe stadhuis te klein? (118,0 KB)

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.