Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zoetermeer steunt!

21 december 2021

Zaterdagavond kreeg Nederland weer een klap te verwerken. Of we het nu zagen aankomen of niet, met de feestdagen in zicht in een lockdown terecht komen is voor iedereen verdrietig en heftig.

We denken aan de kinderen die weer niet naar school mogen, aan de jongeren die steeds meer moeten missen, aan de oma’s en opa’s die afstand moeten houden van hun families, aan ouders die zich in bochten moeten wringen omdat de kinderen niet naar school kunnen en ook niet naar opa en oma, aan de ondernemers en verenigingen die hun plannen weer in rook zagen opgaan, aan de horeca die weer dicht moet in wat de meest feestelijke tijd van het jaar moet zijn, aan de mensen in de zorg die zich rot werken, aan de mensen met long-covid en aan de mensen die heel veel verdriet hebben omdat ze dit jaar een geliefde hebben verloren en dat nu in zeer kleine kring moeten verwerken.

De gemeente moet er nu zoveel als maar kan zijn voor bewoners, organisaties en ondernemers en steunen waar het maar kan. Zó! Zoetermeer nam het voortouw, PVV, SP, FvdB, CU/SGP, ZV en VVD deden direct mee, en uiteindelijk stemden alle fracties behalve de PvdA voor de motie: ‘Zoetermeer steunt bewoners en ondernemers’ waarin de raad het college vraagt om alles op alles te zetten om de Zoetermeerders te ondersteunen, met een luisterend oor, maar ook met praktische hulp en waar nodig ook met geld. Het college reageerde positief: ‘We zijn er al druk mee bezig, we zien het als een steun in de rug en een compliment voor onze medewerkers.’

Dus: mensen die door de coronamaatregelen in de moeilijkheden komen: neem contact op met de gemeente zodat bekeken kan worden hoe u geholpen kunt worden.

Bekijk de motie

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.