Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Zoetermeer wil géén speelplekken dichtbij huis opofferen

31 augustus 2016

ZOETERMEER - Zó! Zoetermeer is tegen het voorstel van het college om de hoeveelheid speelplekken voor kinderen op kleinere afstand van de woningen sterk omlaag te brengen. Het college wil met het geld wat hierdoor wordt bespaard een aantal wat grotere speelplaatsen uitbreiden.

Raadslid Yvonne Bink-Winterkamp van Zó! Zoetermeer: 'Wij vinden het vanwege de veiligheid onwenselijk om het aantal speelplekken dichtbij huis te verminderen. Op dit soort speelplekjes leren kinderen zelfstandig spelen. Hier worden de eerste vriendschappen opgebouwd. Als de speelplekken dichtbij huis verdwijnen om de centrale speelplekken uitdagender te maken, gaat het ten koste van het wat jongere kind. Het kind zelf laten spelen en via het “keukenraam” in de gaten houden is dan niet meer mogelijk.'

De fractie van Zó! Zoetermeer heeft in de commissievergadering aan de raad voorgesteld om de plekken in de buurt zoveel mogelijk te behouden en deze steeds zoveel mogelijk in overleg met alle omwonenden in te richten. Daarbij kunnen plekken wel worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen in de buurt. Voor het uitbreiden van de grotere speelplaatsen moet de gemeente in de komende jaren als het kan geleidelijk financiële middelen vrij maken maar het moet niet ten koste gaan van de bestaande speellocaties.

Bink: 'Wij weten uit ervaring hoe kinderen en ouderen hechten aan de speelplaatsjes in de buurt. Wij hopen dat ons amendement in de raad van 12 september op grote steun kan rekenen.'

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.