Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Zoetermeer geschrokken van rapport over de Mandelabrug

22 januari 2024

We zijn geschrokken van de conclusies in het evaluatierapport over de Mandelabrug. Het is onbegrijpelijk dat de organisatie zo lang allerlei adviezen van technische bureaus naast zich neer heeft gelegd, vanuit de gedachte dat het allemaal niet zo urgent was. En dat die adviezen dus ook niet eerder zijn doorgegeven aan de bestuurders (college van B & W), en aan de raad.

Tegelijk zijn we blij dat dit nu zichtbaar wordt, en dat het college duidelijk en eerlijk aangeeft dat hier fouten zijn gemaakt. En vooral ook dat er gewerkt moet worden zodat dit niet meer kan voorkomen. Wat ons betreft mag dat wel wat meer nadruk krijgen! Er moeten concrete stappen komen die ervoor zorgen dat aanbevelingen vanuit onderzoeken serieus genomen worden, en worden gedeeld met de verantwoordelijke bestuurders. Dat zou voor de hele organisatie moeten gelden.   

Wij vinden het heel goed dat het college — toen eenmaal duidelijk werd dat de brug niet veilig was — geen risico heeft genomen, snel en stevig heeft ingegrepen en de raad goed op de hoogte heeft gehouden. We zijn heel benieuwd wat het vervolg is voor de Mandelabrug. Krijgen we hem nog terug?

Raadsvoorstel Evaluatie Nelson Mandelabrug (127,6 KB) Evaluatierapport de Mandelabrug (17,0 MB)

Door: Roel van der Vlies

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.