Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Zoetermeer en cameratoezicht.

4 april 2012

De burgemeester heeft het voornemen om het uitgaansgebied in Zoetermeer veiliger te maken. Dit wil hij bereiken door toezichtcamera’s te plaatsen op en rond het Stadhuisplein.

Het gaat om vijf camera's die gericht zijn op het openbaar gebied aan het Stadhuisplein,Theaterplein, Oostwaarts, Zuidwaarts en Amsterdamstraat.Het gaat om een proef van negen maanden.

De plaatsing van de camera’s is in juni 2012 gepland. Voor Zó! Zoetermeer is veiligheid prioriteit nummer 1!

We winden er geen doekjes om: veiligheid vindt Zó! een van de belangrijkste dingen die de overheid voor u moet regelen. U moet veilig zijn op straat, thuis, op uw werk, op school, als u gaat sporten en als u uitgaat.

Daarvoor is meer blauw op straat van het grootste belang. Zó! Zoetermeer zal iedere mogelijkheid aangrijpen om het aantal inbraken, bedreigingen, mishandelingen (inclusief geweld binnenshuis), berovingen, vernielingen en alle andere regelrechte criminaliteit terug te dringen. Daar kunt u op rekenen.

Concreet: wij willen meer politieagenten en politieauto’s op straat. Daar waar dat niet voldoende is vindt Zó! Zoetermeer dat cameratoezicht op veel meer plaatsen in de openbare ruimte ingezet kan worden. Voor ons gaat veiligheid boven privacy.

Daarnaast willen wij organiseren dat de hulp van burgers wordt ingeroepen: wie foto’s maakt van daders moet die op een goede veilige manier aan de politie kunnen geven.

Cameratoezicht was al jarenlang één van de speerpunten van Leefbaar Zoetermeer en nu dus van Zó! Zoetermeer.

Wilt u meer weten over de voorgestelde toezichtcamera’s op het Stadhuisplein? U bent van harte welkom op de informatieavond op donderdag 12 april om 20.00 uur in de Wijkpost Centrum, aan de Bijdorplaan 14. De politie geeft daar uitleg hoe het cameratoezicht in zijn werk gaat en licht toe hoe de privacy wordt beschermd. Raadsleden van Zó! Zoetermeer zijn er die avond natuurlijk ook.

Door: Yvonne Bink

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.