Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

ZÓ! WIL STADHUIS OP ORDE

5 november 2018

De fractie van Zó! Zoetermeer komt vanavond niet met allerlei moties voor nieuw beleid, maar zal pleiten voor het op orde brengen van de gemeentelijke organisatie.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: ‘Wij willen dat het college grip krijgt op wat er gebeurt, zorgt dat de gemeente weer financieel gezond wordt en dat de raad veel beter wordt geïnformeerd.’

In juni lag er een begroting die er goed uitzag hoewel niet alles was ingevuld, direct na het zomerreces kwamen de miljoenentekorten bij de jeugdzorg boven tafel, en pas nadat de begroting al naar de raad was gestuurd, is gebleken dat er stevige problemen zijn met de ICT, en met de capaciteit van de afdeling die zich met de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) bezig houdt.

 Van der Meer: ‘Ondertussen hebben we zelf geconstateerd dat het met de Wmo helemaal niet goed gaat en dat mensen die zorg nodig hebben minimaal 3 maanden wachten voor hun hulpvraag behandeld wordt. Het college heeft de begroting niet rond en gaat nu zoeken naar oplossingen waarbij ook de mogelijkheid om de lasten van de bewoners te verhogen niet wordt uitgesloten. Wij vinden dit niet het moment om met allerlei nieuwe voorstellen om geld uit te geven aan te komen. Eerst moet alles weer functioneren zoals het hoort en moeten de financiën op orde zijn. Zelfs ons weerstandsvermogen is momenteel onvoldoende, dat is tijdens de hele crisisperiode niet zo slecht geweest.’

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.