Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

ZÓ! STELT AFSCHERMEN RECLAMEMAST VOOR

25 oktober 2016

De Zó!-fractie zal aanstaande maandag bij de start van het begrotingsdebat aan de raad voorstellen om het enorme led-scherm langs de A12 aan de bewonerskant af te schermen zodat de omwonenden niet meer in het knipperende licht kijken.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: 'Juist omdat de reclames iedere 6 seconden verspringen is het voor de mensen van de houtbuurt, die er vanuit hun woningen op kijken, een erg irritante verstoring. Het moet mogelijk zijn om met een landschappelijke oplossing door middel van kunst en bomen het reclamescherm aan het oog te ontrekken.'

Vóór de zomer heeft Zó! met steun van CDA, PvdA, D66 en SP gevraagd om een onderzoek naar de mogelijkheden. Nu dat er is, kan er een keuze worden gemaakt uit de mogelijke oplossingen. De foto bij dit artikel geeft een impressie van de mogelijke oplossing uit het rapport van Plein 06 dat het onderzoek heeft verricht.

Van der Meer: 'Zó! heeft het onderzoek naar een aantal omwonenden gestuurd en die hebben allemaal positief gereageerd op deze oplossing. Onze fractie denkt ook dat het de beste en ook meest betaalbare oplossing is.'

De gemeenteraad zal er op 7 november over beslissen.

 

 

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.