Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! presenteert: de kandidaten voor de gemeenteraad

10 november 2013

Veel ervaring, talenten en ambitie!

De goed bezochte algemene ledenvergadering van Zó! Zoetermeer heeft het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst – ongewijzigd en unaniem - voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

‘We hebben op onze kandidatenlijst Zoetermeerders die hun sporen in de Zoetermeerse samenleving hebben verdiend en die vol enthousiasme en ambitie aan de slag willen om Zoetermeer te besturen en de inwoners te vertegenwoordigen. We zijn er trots op zo’n prachtige lijst met zowel ervaring als nieuw talent te kunnen presenteren,’ zegt Jan-Cees Bouwer, voorzitter van Zó! Zoetermeer.

 


 

Lijsttrekker wordt de huidige fractievoorzitter, Marijke van der Meer, en zij is tevens de kandidaat die Zó! Zoetermeer als wethouder zal voordragen. Jan-Cees Bouwer: ‘Wij willen dat de kiezers dit vooraf weten, zodat precies duidelijk is wat zij van ons kunnen verwachten.’

Op plaats 2 staat Yvonne Bink-Winterkamp. Zij is een bekend gezicht in Zoe­termeer en al jaren maatschappelijk actief als vrijwilliger. Zij was 25 jaar bestuurslid van Groei & Bloei, is bestuurder van Jong Perspectief en lid van de Wmo-raad van Zoetermeer.

Jochem den Dulk, de oprichter van Leefbaar Zoetermeer (waarvan de naam is gewijzigd in Zó! Zoetermeer), en raadslid van het eerste uur – is voornemens om zich in de loop van de volgende periode terug te trekken uit de actieve politiek. Hij wil als nummer 3 op de lijst er eerst nog voor zorgen dat de nieuwe fractie goed wordt ingewerkt en haar voordeel kan doen met zijn politieke kennis en ervaring.

Met Carla Krullaars-Hinfelaar op 4 wordt de lijst versterkt met een financieel specialiste. Zij was hoofd financiële administratie van verschillende organisaties. Zij deed later nog een studie psychologie en was bestuurslid van Humanitas en brengt dus een veelzijdige deskundigheid mee.

Op 5 staat Kees Godefrooij die in deze raadsperiode als commissielid actief is en zich o.a. gespecialiseerd heeft op het gebied van de sociale voorzieningen en de bestemmingsplannen.

Op de plaatsen 6 en 7 staan respectievelijk Ko Doncker en Jacob de Boer. Ko Doncker is bioloog en schoolleider, maar is vooral bekend als voorzitter van de atletiekvereniging Ilion. Jacob de Boer is voorzitter van Tafeltennisvereniging Taverzo - een van de grootste van Nederland en landskampioen - en ook actief bij FC Zoetermeer. Hij is - als ZZP'er - als interim manager/directeur werkzaam in het bedrijfsleven.

Onder aan de lijst staan de lijstduwers Geeta Lachmon, bedrijfsanalist, vrijwilliger bij de Lions en oud-voorzitter van de SAAZ, en Hans Hiestand, die eerder in deze raadsperiode als commissielid actief is geweest voor Zó! Zoetermeer.

Uitgebreidere informatie over de kandidaten volgt binnenkort op deze website.

Het verkiezingsprogramma wordt op 30 november bekend gemaakt.

De volledige lijst (klik op de blauwe namen voor meer info):

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.