Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Vuurtorenplein blijft voorlopig parkeerterrein

14 september 2017

Op 11 september is door de gemeenteraad besloten dat de plannen voor het gebied rondom de Dobbe, verder uitgewerkt kunnen worden. Het betreft 7 deelgebieden: Dorpsstraat-West, Nicolaasplein, Dobbe-eiland & Dobbepark, Marktplein/ Zuidwaarts, Marseillepad, Park Palenstein en Vuurtorenplein.

Zó! Zoetermeer vindt het belangrijk dat er in het gebied voldoende parkeerplaatsen blijven, vooral ook met het oog op de ondernemers in de Dorpsstraat die genoeg ruimte voor hun klanten nodig hebben. Daarom hebben wij aan de andere fracties voorgesteld om het Vuurtorenplein als laatste van de 7 gebieden aan te pakken, zodat eerst gekeken kan worden wat de effecten van de andere ontwikkelingen zijn op de parkeerbehoefte. 

We vonden D66, VVD, SP en PvdA bereid om het amendement mee in te dienen, en het werd door bijna de gehele raad aangenomen. 

Zó! Zoetermeer heeft er ook op gehamerd dat de toegankelijkheid bij deze plannen goed wordt meegenomen. Het CDA merkte op dat ze liever hadden dat er een initiatiefvoorstel zou worden ingediend om dat voor de hele stad te regelen. Jammer dat het CDA helemaal was vergeten dat dat initiatiefvoorstel 'Zoetermeer Open Stad' al lang is ingediend door Zó!, D66 en de PvdA (in oktober 2016), en dat dat ook al is aangenomen door de raad (in februari 2017). We zitten dus al heel lang te wachten op de uitwerking van het college en tot die tijd dienen we steeds amendementen in. Een grote meerderheid van de raad steunde ook dit amendement dat werd mee-ingediend door D66, SP, PvdA, GL en VVD. 

Het is overigens wel droevig dat we nog steeds geen uitwerking hebben van Open Stad. Zó! zal binnenkort overleggen met D66 en PvdA over een vervolgactie, want het kan niet zo zijn dat het college een initiatiefvoorstel niet serieus oppakt.

 

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.