Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Vragen over asbest in Buytenpark

10 februari 2015

gebrek aan communicatie door het college!

Zó! Zoetermeer heeft officiële schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de aanwezigheid van asbest in de restanten van de voormalige accommodatie van sportvereniging Real in het Buytenpark. Het complex werd op oudejaarsdag door brand verwoest.

Dat de ruïne asbest bevatte werd pas vorige week op 6 februari bekend, doordat er een geel lint en een waarschuwingsbord werden opgehangen op het hek waarmee de puinhoop was afgezet. Verder werd er niemand over ingelicht.

Raadslid Yvonne Bink-Winterkamp: ‘Aan onze fractie werd gevraagd of wij wisten van de situatie en of er bij de brand asbest was vrijgekomen. We hebben een kijkje genomen bij de overblijfselen. We waren niet onder de indruk van de manier waarop de zaak was afgezet en we vonden het erg raar dat er helemaal geen communicatie was geweest met de omgeving zoals met Snowworld, Ayer's Rock, en de sportverenigingen (voetbal, BMX, gymnastiek en tennis).

U kunt hier onze schriftelijke vragen lezen die wij zondag 8 februari stelden.

Het college liet in reactie op onze vragen via een persbericht weten dat er tijdens de brand geen asbest was vrijgekomen. De gemeente had de afgezette ruïne laten staan in de hoop dat SV Real het zou opruimen. Toen dat niet gebeurde en de gemeente zelf begon met slopen en schoonmaken werd er een asbesthoudende plaat aangetroffen.

Volgens de wettelijke bepalingen is toen het gele lint om het hek gespannen en is het waarschuwingsbord geplaatst. De gemeente laat in het persbericht weten dat er toen actief over de situatie gecommuniceerd had moeten worden, maar dat is niet gebeurd.

Deze week wordt alles opgeruimd.

Yvonne Bink: 'Waarom de gemeente niet heeft gecommuniceerd over het asbest is ons nog niet duidelijk. Daarvoor wachten we de officiële antwoorden op onze vragen af, want dat asbest-waarschuwingsbord veroorzaakte natuurlijk allemaal ongerustheid bij de bezoekers van het Buytenpark en dat was niet nodig geweest!'

Zó! Zoetermeer gaat er van uit dat de gemeente betere interne afspraken maakt, zodat in de toekomst niet meer zonder uitleg aan de omgeving ineens zo'n giftige-stoffen-doodshoofd wordt opgehangen.

Door: Yvonne Bink

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.