Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Vier stembureaus niet toegankelijk

13 maart 2014

Belangrijke mededeling voor mensen met een elektrische rolstoel en voor de scootmobielgebruikers!

De volgende stembureaus zijn NIET toegankelijk:

  • Uiterwaard 29-31, zaal 121
  • Uiterwaard 29-31, zaal 122
  • Tienersoos Morapad 3
  • Kwakersnest, Duikerpad 1

In alle andere stembureaus kunnen gehandicapten gewoon stemmen.

Op de achterkant van de officiële kandidatenlijst voor de verkiezingen van Zoetermeer staat een overzicht van de stembureaus. Slechts de helft van de stembureaus is voorzien van het toegankelijkheids- symbool. Dit wekt ten onrechte de suggestie dat de helft van de stembureaus niet toegankelijk is.

De stembureaus die het toegankelijkheidssymbool niet hebben, hebben dat niet omdat ze geen invalidenparkeerplek voor de deur hebben, of omdat ze geen gehandicaptentoilet hebben. Maar je kunt er dus gewoon naar binnen.

Boos

Vier ontoegankelijke stembureaus zijn er vier teveel natuurlijk. Maar het is natuurlijk nog veel erger dat het nu net lijkt alsof de helft van de bureaus niet toegankelijk is. Het kan betekenen dat mensen niet gaan stemmen omdat ze denken dat ze niet naar binnen kunnen. Zó! Zoetermeer is echt boos over deze verwarrende voorlichting.

Er is vanuit de bureaucratie gewerkt: geen invalidetoilet, geen symbool. Niemand heeft er bij stil gestaan dat je dat helemaal niet nodig hebt in een stembureau. Als het goed is, sta je binnen 10 minuten weer buiten. En als je brood gaat kopen heeft de bakker ook geen invalidetoilet. Hetzelfde geldt voor parkeerplaatsen. Wie met een scootmobiel gaat, zit daar ook niet op te wachten.

Het heeft Zó! Zoetermeer dagen gekost om in beeld te krijgen wat nu wel en wat nu niet toegankelijk is. Jammer want dit had natuurlijk ook precies zo in de krant gemoeten. Bij de volgende verkiezingen moeten we vooral gaan voor 100% toegankelijkheid, en hele duidelijke voorlichting over de parkeerplaatsen!

Melden

Wij horen graag van gehandicapten die problemen ondervinden bij het stemmen. Stuur een mail naar fractie@zozoetermeer.nl

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.