Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Verkiezingsprogramma 2014 - 2018

30 november 2013

 

 

Klik hier als u direct ons gehele programma wilt lezen.

Klik hier als u in ons programma wilt zoeken naar onderdelen die u interesseren.

Klik hier als u wilt kennismaken met onze kandidaten.

Klik hier als u wilt lezen over wat we hebben gedaan in de achterliggende periode.

Vol verwachting presenteren wij ons verkiezingsprogramma!

Vol verwachting, want wij denken dat in ons verkiezingsprogramma precies staat wat u graag wilt in Zoetermeer en dat wij op uw stem mogen rekenen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

De belangrijkste speerpunten zijn werk, zorg en veiligheid. Zorg en veiligheid waren ook al onze speerpunten toen we nog Leefbaar Zoetermeer heetten, maar vanwege de toenemende werkloosheid in Zoetermeer hebben we werk nu bovenaan staan. Wij kennen veel mensen die dolgraag weer aan de slag willen, maar de banen zijn er niet. Vooral als je wat ouder bent lukt het niet om aan de slag te komen. Voor Zó! Zoetermeer zijn banen dan ook een grote prioriteit voor de komende jaren.

Dat is gelijk één van de zaken die fijn zijn bij een lokale partij: wij kunnen direct inspelen op wat er aan de hand is in Zoetermeer. En wij wéten ook goed wat er aan de hand is, want wij hebben een groot netwerk in de stad en wij bezoeken al jaren iedere maand een wijk om te praten met de mensen, en vooral om naar u te luisteren.

Daarom weten we ook dat de zorg voor onze ouderen, zieken en gehandicapten een echte zorg voor vele inwoners van Zoetermeer is. Een zorg voor de mensen zelf, én voor hun directe omgeving, de mantelzorgers. En door alle bezuinigingen verschraalt de zorg die de overheid u kan geven. U leest in ons programma dat Zó! Zoetermeer concrete maatregelen wil nemen om ervoor te zorgen dat er geen schrijnende omstandigheden gaan voorkomen, en dat mantelzorgers echt worden ondersteund.

En natuurlijk gaan we weer voluit voor veiligheid en leefbaarheid. Zoetermeer is een grote stad geworden waar op sommige plaatsen echte grote-stad-problemen aan het ontstaan zijn. Dat willen we niet. Of beter nog: U wilt het niet! Zoetermeer moet schoon heel en veilig. Wij willen geen verloedering, niet op straat, niet in buurten, niet op en rond sportvelden en al helemaal niet bij de scholen.

U kunt er alles over lezen in ons verkiezingsprogramma. Op pagina 3 staat een uitgebreide inhoudsopgave zodat u precies kunt zien waar de onderwerpen staan die uw interesse hebben. Kijkt u vooral ook even in ons laatste hoofdstuk over gezond verstand. Daar leest u hoe wij aankijken tegen de Onroerend Zaak Belasting, de OZB, en wat we vinden van prestige-projecten. U kunt er op rekenen dat wij niet gaan voor een nieuw Stadsforum maar voor het behoud van onze voorzieningen zoals het CKC, de bibliotheek en het Stadstheater. Het stadhuis moet energiezuinig gemaakt worden (dat verdient zichzelf terug) en het moet opgeknapt en onderhouden worden, maar we gaan NIET voor een megaverbouwing om er Zoetermeer mee ‘op de kaart te zetten’.

Behalve goede plannen, hebben we ook een lijst met kandidaten die u kunt vertrouwen. U kunt erop vertrouwen dat als u uw stem geeft aan Zó! wij in contact met de Zoetermeerders en met gezond verstand de stad zullen besturen.

Klik hier voor ons Verkiezingsprogramma 2014 - 2018.

Klik hier als u in ons programma wilt zoeken naar onderdelen die u interesseren.

Klik hier voor onze kandidaten.

Klik hier als u wilt lezen over wat we hebben gedaan in de achterliggende periode.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.