Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Veel zorgen in het centrum!

22 oktober 2018

Afgelopen zaterdag organiseerde de actiegroep ‘De Franse wijk(t) niet’ een bijeenkomst voor omwonenden om te praten over de bouwplannen van de gemeente. De mensen uit de Franse wijk (vooral Frankrijklaan, Parijsstraat en Reimsstraat) maken zich erg ongerust over de enorme torens die komen op de plaats van het oude stadhuis en aan de Frankrijklaan naast de Reimsstraat.

Gesproken werd over allerlei zaken zoals de schaduwwerking (zie de foto die de actiegroep heeft gemaakt) over het gebrek aan privacy, over het langdurig in een bouwput zitten, over de auto’s en vooral het gebrek aan parkeerplaatsen, over de toename van luchtvervuiling, de fietsen die overal in de weg staan en de verwachte toename van de criminaliteit in de binnenstad.

De mensen uit de Franse buurt maken zich vooral zorgen over de 2 torens bij de Frankrijklaan, maar er waren ook mensen uit de Engelse buurt en uit de Brusselstraat vanwege de andere torens die in de gemeentelijke plannen staan. De actiegroep riep de aanwezigen op om allemaal te helpen omdat zij voluit gebruik willen maken van de mogelijkheden om door inspraak en samenspraak hun invloed op het gemeentebestuur uit te oefenen.

Zó! Zoetermeer heeft tijdens de raadsvergadering over deze plannen geprobeerd om met amendementen een deel van de plannen te wijzigen, maar dat is helaas niet gelukt.

Klik hier voor de Facebookpagina van de actiegroep

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.