Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Strijd voor zorg

21 april 2014

Donderdag 17 april was Zó! Zoetermeer op uitnodiging aanwezig bij de medewerkers van het ’t Seghe Waert.


De medewerkers hadden het werk voor een half uur neergelegd. Het werk heeft stil gelegen van 13:30-14:00 uur. Tijdens dit half uur ging de basiszorg op de afdelingen gewoon door. Voor calamiteiten was er een calamiteitenteam aanwezig die per direct opgeroepen kon worden.

Waarom deze actie?

De medewerkers van het ’t Seghe Waert hadden het werk stilgelegd omdat zij in hun cao afspraken willen maken over de hoge werkdruk in de zorg. De medewerkers willen graag gezond blijven en voldoende tijd hebben voor de cliënten.

Volgens de medewerkers van ’t Seghe Waert hebben de werkgevers, voor de medewerkers in de zorg een slechte cao afgesloten:

  • hoge werkdruk,
  • grote onzekerheid in de roosters,
  • onzekerheid in contracten,
  • onzekerheid in de diensten die gedraaid moeten worden,
  • minimale loonsverhoging, er moet zelfs koopkracht ingeleverd worden.

De medewerkers van ’t Seghe Waert hebben actie gevoerd om duidelijk te maken dat het akkoord dat er nu ligt verbeterd moet worden. Zoals het er nu ligt is het volgens de medewerkers van ’t Seghe Waert, niet goed voor de kwaliteit van de zorg.

Zó! Zoetermeer vindt de zorg heel erg belangrijk, zowel voor mensen thuis als voor mensen die in een tehuis verblijven. Vast personeel is belangrijk want cliënten floreren bij vaste medewerkers. Zó! hoopt dat de onrust over de cao snel wordt opgelost. De mensen in de tehuizen hebben goede zorg nodig, en de mensen die er werken moeten een goede cao hebben.

Door: Yvonne Bink

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.