Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Snowworld mag derde baan verlengen

17 september 2015

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft op 14 september met overgrote meerderheid (30 vóor, 5 tegen) het laatste besluit genomen over de verlenging van de derde baan van Snowworld. Na het principebesluit (december 2013) is in mei dit jaar het zogenaamde beeldkwaliteitsplan vastgesteld en dan nu het sluitstuk: de wijziging van het bestemmingsplan.

Zó! heeft bij de verkiezingen beloofd: 'Zó! Zoetermeer zal altijd, bij alle besluiten, behoud en vergroting van de werkgelegenheid zwaar laten wegen.'

Zó! heeft heel serieus gekeken naar alle argumenten voor en tegen de verlenging van de derde baan. Zo hebben we nog extra gevraagd om onderzoek te doen naar eventuele geluidsoverlast omdat tegenstanders van de verlenging van de baan hadden laten weten dat zij zich zorgen maakten over eventuele geluidsoverlast. Dat onderzoek is gedaan. Net als het onderzoek naar de gevolgen voor de natuur.

Zó! heeft vóór de verlenging gestemd, niet alleen omdat er nog wat werkplekken bij komen, maar vooral om te zorgen voor het behoud van de huidige werkplekken én omdat de verbouwingswerkzaamheden zelf ook weer een impuls voor de economie zijn. Snowworld zorgt niet alleen voor werk in Snowworld zelf, maar is ook een grote opdrachtgever voor allerlei toeleveranciers. Daarmee is het bedrijf van belang voor onze werkgelegenheid.

Wij hopen dat de ondernemer zodra het kan met de plannen aan de slag gaat. We moeten zeggen 'zodra het kan' omdat het Kwaliteitsteam Buytenpark - waarin een aantal tegenstanders zich hebben verenigd - naar de Raad van State wil gaan. Dat is op zich hun goed recht, maar Zó! heeft de groep opgeroepen om het niet te doen.

Het kost alleen maar geld en vertraging en doordat er heel veel onderzoek is gedaan, zal de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan hoogstwaarschijnlijk gewoon goedkeuren. De Raad van State stelt zich altijd op het standpunt dat het vaststellen van een bestemmingsplan een bevoegdheid is van de gemeenteraad, en kijkt alleen of er geen hogere wetgeving wordt overtreden.

Zó! zou het erg jammer vinder als de voortgang met weer zo'n 6 maanden wordt vertraagd, want de werkgelegenheid in deze regio kan een impuls goed gebruiken!

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.