Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Onweer & Limonade & Zó!

28 juli 2013

We hadden afgesproken dat we om 13 uur zouden starten met Limonade & Zó! op de Aziëweg. Maar om 12 uur was het heel erg donker in de stad op enorme lichtflitsen na, want er trok een onweer over. Het KNMI had code oranje afgegeven en we stonden in dubio: afblazen of niet?

Eerdere ervaringen hadden ons geleerd dat het na zo'n bui snel kan opklaren en de buienradar gaf hoop. Dus uiteindelijk zijn we toch gegaan. En vanaf 13.10 uur was het wel zo'n beetje droog en ogenblikkelijk kwamen de Zoetermeerders weer naar buiten. De hondenbezitters als eerste. Maar ook hele families inclusief een van elders geïmporteerde opa kwamen voorbij.

De meesten wilden ook wel even met ons praten met een bekertje limonade erbij.

We stonden tussen de Zoetermeerse Plas en de Noordhovense Plas op de Aziëweg, en na de stevige onweersbui stonden we dus echt 'tussen de plassen'

We hoorden weer heel veel verhalen van onze Zoetermeerders, en we vroegen natuurlijk vooral hoe ze het in Zoetermeer vinden gaan. De mensen zijn in het algemeen behoorlijk tevreden maar er zijn natuurlijk altijd punten van zorg. Sommigen vroegen zich af of het beleid voor mensen in de bijstand niet wat meer 'voor wat hoort wat' zou kunnen zijn en anderen hadden grote zorgen over de ondersteuning van Mantelzorgers.

Het werd ook maar weer extra duidelijk dat we rondom bestemmingsplannen en de mogelijkheden tot wijzigingsbevoegdheden van het college véél en véél meer aan voorlichting moeten doen. Zeker op de momenten dat die bestemmingsplannen worden vastgesteld. Nu krijgen mensen pas door wat er in hun buurt gaat gebeuren op het moment dat ze formeel al te laat zijn om te kunnen protesteren.

Uiteindelijk spraken we zo geanimeerd met de verschillende voorbijgangers dat het alweer ver over drieën toen we weer opbraken.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.