Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Nog steeds zorgen over veiligheid fietspad

3 juni 2021

Zó! Zoetermeer heeft antwoord gekregen op de vragen aan het college over het fietspad langs de Zwaardslootseweg, maar de fractie is er nog niet helemaal gerust op. Pas eind 2021 wordt de reling vervangen.

‘Op dit moment is de reling dichtgemaakt met dranghekken. Dranghekken zijn daar niet voor bedoeld. We zijn dus aan de ene kant blij dat het college de reling eindelijk gaat vervangen, maar dat het zo lang moet duren vinnen we erg teleurstellend, zegt Marijke van der Meer, de fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer. ‘De omwonenden moeten goed opletten dat hun kinderen daar niet zonder begeleiding komen’.

Zó! Zoetermeer heeft de slechte staat van de reling al in 2019 aangekaart bij de gemeente, en verschillende bewoners hebben ook meldingen gedaan. De laatste werden met een kluitje in het riet gestuurd.

Van der Meer: ‘Het college heeft toegezegd dat iedere 14 dagen gecontroleerd wordt of de reling nog veilig is. Dat vinden we goed, maar we zijn niet onder de indruk van de voortvarendheid waarmee het college dit aanpakt.’

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.