Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Meerzicht: goed wonen, maar veiligheid moet beter

29 november 2015

En waar is de wijkagent?

Zaterdag 28 november was Zó! met Koffie & Zó! bij winkelcentrum Meerzicht om aan de mensen te vragen hoe zij vinden dat het gaat in hun wijk en in Zoetermeer. Veel van de mensen die we hebben gesproken geven een 7 of een 8 voor het wonen in Meerzicht. Vooral de centrale ligging, dicht bij winkelcentrum Meerzicht, maar ook bij het Stadshart, en de goede verbindingen - A12, RandstadRail en de trein - vindt men erg prettig.

Over het onderhoud van de straten en het groen zijn de meningen wisselend: sommigen zijn behoorlijk tevreden, maar we hoorden ook regelmatig dat het eigenlijk nog wel iets beter zou moeten. We werden ook gewezen op bomen die door het slechte onderhoud voor veel overlast zorgen.

Het wonen in Meerzicht ervaren veel mensen als rustig en gezellig en ook het multiculturele karakter van de wijk werd genoemd als pluspunt. Het meest besproken aandachtspunt is de veiligheid. Op sommige plaatsen is het veel te donker, en men ervaart de buurt als 'inbraakgevoelig'. Men zou in Meerzicht graag wat meer handhavers zien, en behoorlijk wat mensen vroegen naar de wijkagent. Die zouden ze graag wat vaker zien, en ze zouden wel eens kennis willen maken. Misschien moet de wijkagent maar eens een avondje organiseren om over de veiligheid te vertellen!

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.