Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Kwaliteitsslag rolstoelen en scootmobielen

30 juni 2016

Goed nieuws voor de Zoetermeerse gebruikers van zorghulpmid-delen zoals rolstoelen en scootmobielen! Zij worden als ervarings-deskundigen betrokken bij het opstellen van het programma van eisen dat gebruikt gaat worden bij de aanbesteding van de levering en het onderhoud van de spullen die zij in verband met hun handicaps nodig hebben.

De motie van Zó! Zoetermeer, gesteund door D66, PvdA, SP en GroenLinks, waarin de wethouder gevraagd wordt voorafgaand aan de aanbesteding met de gebruikers in overleg te gaan, is door de gemeenteraad unaniem aangenomen. De gebruikers kunnen niet alleen meepraten over de vereiste kwaliteit van de hulpmiddelen en de service-afspraken, maar ook over de manier waarop de kwaliteit op een onafhankelijke wijze wordt gecontroleerd en hoe over klachten gerapporteerd gaat worden.

Zó! Zoetermeer constateert dat de laatste jaren de kwaliteit van de zorghulpmiddelen en de dienstverlening door de leveranciers sterk achteruit is gelopen. Zó! krijgt ook veel signalen dat de manier waarop met klachten wordt omgegaan te wensen over laat.

Zó!-raadslid Carla Krullaars: ‘De contracten met de leveranciers lopen op 1 juli 2017 af, dus is het nu het goede moment om kwaliteitsslagen te maken. En wie is er deskundiger dan de gebruikers zelf? Het is nu aan de wethouder om ervoor te zorgen dat de Zoetermeerse gehandicapten goed de kans krijgen om hun stem te laten horen.’

 

Door: Carina Hogeveen

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.