Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Kerstwensen

24 december 2013

Zaterdag 21 december stond Zó! Zoetermeer – helaas in de stromende gietregen – op het Stadhuisplein om uw wensen voor Zoetermeer op te schrijven.

We kregen een flinke berg met wensen voor de stad!

Onder degenen die een wens bij ons brachten hebben we 4 kaartjes voor Ciske de Rat in het Kwadranttheater verloot. De kaartjes zijn gegaan naar de familie Olthof en we wensen hen veel plezier!

Hieronder een bloemlezing uit de stapel wensen:

Groen en onderhoud

Velen hadden opmerkingen over het groen, en dat ging niet over onze mooie kerstboom!

Zoetermeers beroemdste boswachter wil graag dat de raad weer terugkeert naar ‘een boom voor een boom’ in plaats van de kwalitatieve verbetering waarmee verdwijnend groen wordt gecompenseerd. We hadden niet anders van hem verwacht. En ook andere Zoetermeerders noemden groen en vooral ook beter groenonderhoud als belangrijke wens. Buytenwegh – dat ook schoner moet worden – werd genoemd en ook heel specifiek de Kadelaan ter hoogte van het winkelcentrum.

En ook het ‘blauw’ werd niet vergeten, want we lazen ook: ‘De Grote Dobbe 1x per week laten schoonmaken (ivm afval zoals blikjes en flesjes vanwege het aanzicht)’.

Horeca en Stadshart

Zoetermeerders willen nog steeds veel meer uitgaansgelegenheden. Terrassen en kroegen, kroegen en meer kroegen werden veel gewenst, afgewisseld met gezellige café’s, terrasjes, meer horeca, meer jongerenactiviteiten en meer uitgaangsgelegenheden! En, o ja, ook nog graag een discotheek voor 16-jarigen!

Ook het Stadshart werd in een adem genoemd met de horeca, en men wil dan graag ‘meer kleur en gezelligheid in het Stadshart en vooral ook ‘minder leegstand in het Stadshart’.

En: ‘Voor Zoetermeer wens ik dat we nog veel en lang kunnen genieten van het winkelen hier en van het Stadstheater’.

Praktische wensen

We kregen behoorlijk wat praktische wensen voor de stad. Parkeren kwam vaak voor: Meer gratis parkeergarages, en die moeten ook ruimer zijn. Het oplossen van de parkeerproblemen in de Peursumstraat. En de Zoetermeerder wil géén betaald parkeren. De uren gratis in het Stadshart moeten blijven.

Voor Seghwaert waren er verschillende wensen: om te beginnen weer een extra bibliotheek. Daarnaast moet er een speelplaats komen bij het Ligusterpark en de Weteringdreef en men zit in Seghwaert nog verlegen om speelplaatsen voor de wat grotere kinderen, van 10 jaar en ouder.

Er moet een Supermarkt komen bij de Duitslandlaan en eigenlijk ook een tijdelijke supermarkt – in afwachting van Cadenza, want dat duurt zo lang – in de buurt van de Leliënborg. Nu we het over Cadenza hebben: graag niet te hoog bouwen!

En in de Dorpsstraat wenst men zich weer een echte slager.

Veiligheid speelt ook. Sommigen schreven alleen ‘veiligheid!’ op hun kaart. Anderen weer ‘veiligheid voorop!’. We hebben de boodschap begrepen.

Op het gebied van zorg werd het behouden van de PGBs (persoonsgebonden budgetten) genoemd. En er werd aandacht gevraagd voor een betere toegankelijkheid met de scootmobiel.

En ook het zwemmen duikt steeds weer op: ‘Recreatiezwemmen op zaterdagmiddag. Zoetermeer in beweging!’

Algemene wensen en idealen

We doen een greep:

‘Beste gemeente van Nederland worden’.
‘Ik woon pas kort in Zoetermeer en hoop dat ik snel veel Zoetermeerders ga leren kennen.
‘Streef onbekommerd naar het ideale in 2014 (Loesje)’
‘Mensen helpen die het niet zo goed getroffen hebben.’

 

 

 

 

 

 

 

Politiek

Er werden ook wensen met de moed der wanhoop ingediend: ‘VVD moet de grootste blijven’. Ach… hoop doet leven!

We zagen ook realistischer wensen:
‘Zó! Zoetermeer 4 zetels’
‘Zó! Zoetermeer 6 zetels’
‘Zoetermeerders krijgen wat ze verdienen, stem Zó!’

Al met al heel veel wensen. Wij kunnen ze vast niet allemaal in vervulling laten gaan, maar er zijn er een heel stel waar we na de verkiezingen hard aan kunnen werken en dat zullen we zeker doen! Alle indieners: bedankt dat we even met u konden praten.

Doordat we steeds in gesprek zijn met de Zoetermeerders weten we wat er speelt!

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.