Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Jonge mannen gezocht!

9 oktober 2013

… maar ouderen mogen ook …

Vandaag waren we op werkbezoek bij Jong Perspectief. En de grote vraag die zij op het moment hebben is: Waar halen we jonge mannen vandaan die als vrijwilliger een jaar lang één keer per week met een kind of een jongere willen optrekken?

Jong Perspectief koppelt zogenaamde maatjes aan elkaar. Het is afgekeken uit Amerika waar het Big Brother of Big Sister heet. De vrijwilliger trekt op met een kind of een puber of een adolescent en ze doen vooral leuke dingen met elkaar. Het betreft kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben, maar waarvoor professionele hulp niet nodig is.

Integendeel, met het maatjesproject wordt voorkomen dat de kids door hun omstandigheden (schulden in het gezin, echtscheiding, eenoudergezin) in echte moeilijkheden of gezondheidsproblemen terecht komen. De vrijwilliger gaat wat leuks met ze doen, luistert naar ze, probeert ze wat zelfverzekerder te maken en is vooral ook een zogenaamd rolmodel.

Jong Perspectief koppelt al jaren succesvol de vrijwilligers met de jongelui. Daarbij wordt goed gekeken wat het kind voor belangstelling heeft, maar ook wat de vrijwilliger leuk vindt. Er is op dit moment vooral behoefte aan mannelijke vrijwilligers. Bijvoorbeeld jongens die opgroeien met alleen hun moeder hebben behoefte aan een ‘grote broer’, vooral als die met ze wil voetballen.

Maar ook ouderen kunnen prima op stap als maatje, dus wie bereid is om een afspraak voor een jaar met een kind of jongere (6 tot 24 jaar) te maken om samen regelmatig leuke dingen te doen, kijk vooral even op www.jongperspectief.nl en ga even kennis maken om te zien of het wat voor je is.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.