Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Inspanningen Zó! Zoetermeer positief voor gehandicapten

13 juni 2014

Goed nieuws voor Zoetermeerders met een gehandicaptenparkeerkaart: dankzij de inspanningen van Zó! Zoetermeer worden de legeskosten voor een vervolgaanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart drastisch verminderd. Daarnaast kreeg Zó! het voor elkaar dat bij de uitbreiding van winkelcentrum Rokkeveen die op stapel staat, door de gemeente actief advies wordt gegeven over een goede toegankelijkheid van de winkels.

Met betrekking tot de leges voor de gehandicaptenparkeerkaart (GPK) komt een einde aan een – in de ogen van Zó! – onrechtvaardig systeem. Gehandicapte Zoetermeerders die voorheen een vervolgaanvraag deden voor hun kaart, moesten - ook als er nauwelijks onderzoek gedaan hoefde te worden en zij ook niet gekeurd hoefden te worden - een bedrag van 116,10 euro betalen, hetzelfde als een nieuwe kaart. Dus toen er op initiatief van de SP werd gesproken over korting als de kaart geweigerd wordt, heeft Zó! aangekaart dat er twee tarieven gehanteerd zouden moeten worden. Dat kostte wat tijd en gepuzzel, maar nu is de raad akkoord gegaan met 2 tarieven: 123,70 euro voor een nieuwe kaart (dus ietsje duurder), maar voor de vervolgkaarten is het nu 33,35 euro geworden. Met een amendement, ingediend door Zó! Zoetermeer, CU/SGP en SP werd ook nog geregeld dat het met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014 wordt ingevoerd.

Mensen die een nieuwe kaart hebben gekregen en al hebben betaald hoeven niet bij te betalen, maar de mensen die een vervolgkaart hebben betaald krijgen dus geld (ruim 80 euro) terug!

Ook de toegankelijkheid van winkels in Zoetermeer houdt Zó! nauwlettend in de gaten. Bij de uitbreiding van winkelcentrum Rokkeveen was afgesproken dat het winkelgebied goed toegankelijk moest zijn, maar over de winkels zelf was niets bepaald. Zó! nam et initiatief voor een motie die samen met D66, CDA, PvdA, CU/SGP en GroenLinks, werd ingediend. Daarin krijgt het college opdracht om de ondernemers van het winkelcentrum Rokkeveen actief te adviseren bij het toegankelijkheid maken van hun winkel. Vooral de locatie van de kassa’s en de opstelling van de pinautomaten moet goed worden bekeken.

Zo bevatte de raadsvergadering van donderdag, waarin de voorstellen werden aangenomen, mooie resultaten voor de Zoetermeerse gehandicapten. Want Zó! is van mening: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.