Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Gymworld in Zoetermeer

25 mei 2016

Afgelopen maandag 23 mei is met algemene stemmen in de raad besloten tot de bouw van Gymworld. De hal wordt gebouwd aan de Amerikaweg, goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.
 
Zó! is vanaf het begin een groot voorstander geweest van deze hal. Wel maken wij ons zorgen over de betaalbaarheid van deze hal voor de verenigingen, ProPatria en CGV. Deze gymnastiekverenigingen moeten samen fors hogere huurlasten voor deze hal op gaan hoesten. Zó! vindt dat riskant. Wat we in ieder geval niet willen is dat de bestuursleden van de verenigingen - dat zijn allemaal vrijwilligers - in de toekomst afhaken omdat ze te grote financiële problemen moeten oplossen. Daarnaast moet er ook nog geld overblijven voor de andere verenigingen want er zijn nog wel meer renovaties nodig. Wij hebben daarom via een amendement aan het college voorgesteld om voor voorjaarsdebat van volgend jaar 200.000 euro extra te reserveren voor de sport. Helaas was daar in de raad geen meerderheid voor en het amendement is verworpen. Zó! blijft de financiële ontwikkelingen volgen, en we zullen daar zeker nog op terugkomen.
 
Een ander punt waar Zó! zich druk over maakt is de toegankelijkheid van de gebouwen. Volgens Zó! is er extra aandacht nodig, omdat het nog steeds mis gaat met de toegankelijkheid in Zoetermeer. De jury toegankelijkheid heeft laatst nog onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van de buitensportaccommodaties van de gemeente en kwam tot de conclusie dat de buitensportaccommodaties zeker nog niet allemaal voldoen. Zó! Zoetermeer heeft gesteund door D66 en de PvdA hierover ook een amendement ingediend en dat werd gelukkig wel aangenomen door de raad.
 
Met het besluit komt er niet alleen een nieuw gebouw aan de Amerikaweg, maar ook de Noordwesterhal wordt helemaal gerenoveerd, en in een gedeelte wordt indoor beach volley mogelijk gemaakt. De Olympus wordt afgestoten. Dat betekent dat de hockey daar niet meer in de winter binnen kan spelen. Dat wordt opgelost met een opblaasbare hal voor de winter.
 
Kortom, Zó! Zoetermeer is tevreden dat er eindelijk een heleboel sport-knopen zijn doorgehakt en blij met de komst van Gymworld. In 2018 zal deze hal haar deuren openen. Een nieuwe hal toegankelijk voor iedereen!

Door: Yvonne Bink

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.