Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Geslaagde Dag van Palenstein

8 september 2012

Koffie en Zó! was bij de Dag van Palenstein. De leden van de fractie spraken met veel bewoners, zowel uit Palenstein zelf, als uit andere delen van de stad want er waren blijkbaar behoorlijk wat mensen uit andere wijken naar Palenstein gekomen.


En terecht: het was een leuk en goed georganiseerd evenement en het prachtige weer deed de rest.

De bewoners van Palenstein vertelden ons dat ze blij zijn dat er binnenkort voortgang wordt gemaakt met de verbouwing van Palenstein, want ze zitten daar al heel lang op te wachten. Verder was er een grote verscheidenheid aan opmerkingen over van alles en nog wat: van een compliment (jawel!) voor het groenonderhoud in een straat in Noordhove tot de wens om te zien of de wegen voor de auto's 's nachts minder verlicht kunnen worden om te bezuinigen maar graag wel veel licht op de fietspaden. Van mensen die vertelden over problemen met het vocht in huis en in de straat en de schimmels die zich daardoor voordoen, tot aan grote opluchting over het begin dit jaar kappen van een boom die alle licht uit de tuin hield.

Een aantal mensen gaf commentaar op de samenstelling van de wijk: sommigen verklaarden dat er te veel mensen van buitenlandse komaf wonen en anderen gaven aan dat een wat meer gemengde opbouw met wat meer koopwoningen  gewenst zou zijn. Soms bleek bij doorvragen dat er vooral sprake was van een vooroordeel en in andere gevallen was nachtelijke overlast vooral de reden van het commentaar op de wijk. Hopelijk helpt zo'n Dag van Palenstein weer een beetje om de verschillen te overbruggen, en verder lijkt het ons wel zaak dat er goed gereageerd wordt op signalen van overlast.

Ook onze gloednieuwe burgemeester maakte van deze gelegenheid in zijn allereerste week gebruik om verder kennis te maken met onze stad. Dat hij onze Koffie en Zó! daarbij straal voorbij liep zullen we hem deze keer vergeven. Overigens was er rond onze kraam nog wel enige discussie: moet zo'n burgemeester nu echt op zo'n prachtige zaterdag helemaal officieel in een donker pak, of had ie zijn spijkerbroek moet opzoeken?

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.