Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Gemeente gelukkig heel alert op Syriëgangers

27 september 2013

Veiligheid is één van de speerpunten van Zó! en de zogenaamde Syriëgangers zijn dan ook voor Zó! Zoetermeer een zorgelijk probleem.

Het is een probleem voor de jongelui zelf die zich natuurlijk in groot gevaar begeven en voor hun ouders en familie die maar moeten afwachten of ze nog heelhuids terug komen.

Voor de Zoetermeerse samenleving kunnen vooral de teruggekeerde jongeren een probleem worden: Zijn ze nog verder geradicaliseerd? Kunnen ze zich weer aanpassen aan het gewone leven en willen ze dat? Zijn ze getraumatiseerd?

De burgemeester heeft de gemeenteraad middels een memo geïnformeerd over de maatregelen die zijn genomen. Het is niet eenvoudig om er iets aan te doen, want je kunt volwassen mensen niet verbieden om op reis te gaan.

Met alle organisaties die kunnen helpen – zoals politie, de coördinator terrorismebestrijding, het jongerenwerk en het moskeebestuur – wordt intensief naar dit probleem gekeken. Hoe voorkomen kan worden dat jongeren naar Syrië vertrekken en hoe ze opgevangen kunnen worden als ze terugkomen.

Lees hier het memo van het college.

Wij zijn tevreden met de maatregelen. Binnen de mogelijkheden die de gemeente heeft wordt er alles aan gedaan.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.