Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Geen windturbines in het Balijbos!

8 december 2015

Vorige week werd Zó! Zoetermeer getipt door een collega-raadslid van Gemeentebelangen in Pijnacker-Nootdorp: Wisten wij in Zoetermeer wel dat de provincie plannen maakt om windturbines te plaatsen bij of in het Balijbos?

Dat wisten we dus niet, en dat is gek, want toen ik meer informatie kreeg bleek het toch te gaan om een locatie met een impact op Zoetermeer! (In het kaartje, gaat het om de cirkel met '45' erin.)

We hoorden dat er nog maar tot medio december zogenaamde 'zienswijzen' ingediend kunnen worden. Als wij formele vragen gingen stellen aan het college zouden we met 30 dagen antwoord hebben, en dat zou te laat zijn. Dus hebben we eerst maar informele vragen gesteld: wat weet het college van die windmolens? Intussen stelde ook de Zoetermeerse VVD vragen, en wij - VVD en Zó! - besloten om, gezien de haast die geboden is, het ook nog gezamenlijk mondeling te vragen bij de rondvraag in de commissievergadering van afgelopen maandag.

Het college bleek ook niet tijdig geïnformeerd te zijn door de provincie en de antwoorden van de wethouder waren als volgt:

  • Met de provincie zijn afspraken gemaakt dat de plannen voor de windturbines ook in Zoetermeer gepubliceerd worden, en de Zoetermeerders krijgen in ieder geval tot 12 januari de tijd om te reageren.
  • Het college gaat nog deze week een brief sturen naar de provincie om te melden dat het college vindt dat de inspraak over deze plannen voor Zoetermeer helemaal over gedaan moet worden, dus met een termijn van 6 weken om te reageren.
  • Het college zal namens Zoetermeer een zienswijze bij de provincie indienen waarin staat dat de gemeente het géén goed idee vindt om op die locatie windturbines te plaatsen.

Of het gaat lukken om het tegen te houden weten we dus niet, maar de eerste stappen worden gezet. Zó! Zoetermeer vindt dat Windturbines niet in stedelijk gebied thuishoren en óók niet bij of in het Balijbos recht tegenover de golfbaan.

Niet alleen de gemeente kan een zienswijze indienen: alle Zoetermeerders kunnen dat: hoe u dat kunt doen kunt u lezen via de volgende link. U heeft daarvoor in ieder geval tot 12 januari de tijd.

Informatie voor het indienen van een zienswijze

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.