Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Europees Tafeltennis en Internationaal BMX

20 oktober 2013

Op sommige dagen kun je in Zoetermeer echt van geweldige internationale sport genieten! In het weekeinde van 19 en 20 oktober was er in het Castellum Palenstein de 2e ronde van de Europacup Tafeltennis: een poel met Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en ons eigen Zoetermeerse Taverzo. Tegelijkertijd werden in het Buytenpark de finales van de Internationale Topcompetitie BMX (fietscross) gehouden.

Zondagochtend was ik om 10 uur aanwezig in de sporthal om te kijken naar de laatste tafeltenniswedstrijden van dit weekeinde, en ik hoorde daar dat Taverzo op zaterdag al Spanje en Zwitserland had verslagen. Oostenrijk was dat ook gelukt. De ploeg die Nederland-Oostenrijk zou winnen ging door naar de volgende ronde van de Europacup.

Foto: Ruud van Graafeiland, teammanager en met Enjoy & Deploy hoofdsponsor van Taverzo, zit - tweede van links - samen met zijn team in opperste spanning te kijken naar de zinderende finale.

Mensen, mensen, wat was dat spannend, en wat een top-tafeltennis was er te zien. Ik zal niet beweren dat ik er verstand van heb, maar iedereen kon zien hoe lange rally’s werden gespeeld, waarbij de sporters het balletje uit steeds verdere hoeken moesten zien terug te spelen. En net als je dacht ‘dit is niet meer te halen’ dan lukte het toch weer om een enorme mep te verkopen of om juist met een knappe beweging de bal weer heel dichtbij te laten landen.

De twee ploegen – ieder 3 man, het ging erom welk land er het eerste 3x gewonnen had – waren zeer aan elkaar gewaagd. Dus tot het einde toe bleven we op het puntje van de stoel zitten. Helaas, uiteindelijk kwam Taverzo 2 puntjes tekort en ging de overwinning naar Oostenrijk.

Foto: Supersnelle sport, dat internationale tafeltennis!

Maar wat een mooie ochtend. Complimenten voor de organisatie! En trouwens ook voor de scheidsrechters. Tafeltennis is een sport waar sportiviteit zeer hoog in het vaandel staat. Als een speler zijn batje iets te driftig op de tafel laat landen na een verloren set, heeft ie gelijk een gele kaart en vervolgens een strafpunt aan zijn broek. Wat jammer dat er eigenlijk maar weinig mensen kwamen kijken. Met zo’n pak hem beet 60 man op de tribune was er nog plek genoeg, en de wedstrijd was het aankijken meer dan waard!

Uiteindelijk was het 13 uur toen ik weer buiten stond, en toen snel naar het Buytenpark. Daar was het schitterend weer (droog, af en toe zon, prima temperatuur) voor het BMXen. Ik wist niet wat ik zag toen ik in het park was aangekomen. Er bleek een enorm internationaal gezelschap met zelfs tientallen campers aanwezig. Wat een drukte, wat een talen! Fietscrossvereniging Zoetermeer ’77 had de organisatie strak in de hand en wat een geweldige sfeer!

Foto: ook rondom de BMX-baan een hele gezellige drukte.

Ik heb een stuk van de trainingsrondes gezien en de eerste wedstrijden. Van de leiding hoorde ik dat er gestreden werd vanaf 7min (BMX kun je blijkbaar al vanaf je 5de!) en de oudste deelnemer was 40plus.

De Zoetermeerse baan is geweldig, want omdat de skate/ijsbaan er rondom heem loopt is er een prachtig verhard stuk waar tenten van deelnemers en sponsors omheen kunnen staan en het ziet er daardoor buitengewoon gezellig uit. En het mooiste is natuurlijk de spectaculaire sport. De fietsers komen met een geweldige vaart van de starthelling en vliegen dan om beurten metershoog door de lucht. Het was fantastisch.

Zoetermeer heeft prachtige sporters en ook vele vele sportieve vrijwilligers!

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.