Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Duidelijkheid over De Natuurtuin

30 juni 2016

Vrijwilligers van De Stichting Natuur- en Landschappentuin, Westerpark Zoetermeer hebben in een stadsgesprek de raadsleden over hun activiteiten in de Natuurtuin geïnformeerd. Dat er veel achterstallig onderhoud is en dat de Stichting niet het geld, de mankracht en het materieel heeft om het achterstallig onderhoud in de Natuurtuin aan te pakken.

De Stichting heeft in overleg met de gemeente geïnventariseerd wat er allemaal gedaan moet worden, voordat het gewone onderhoud door de Stichting en de vrijwilligers opgepakt kan worden. Ook is er gesproken voor het beter toegankelijk maken van de Natuurtuin voor mensen met een lichamelijke beperking en mensen met kinderen in een buggy. Dit zou mogelijk worden als het verharde pad in de Natuurtuin verbreed zou worden.

Tijdens het voorjaarsdebat hebben Peter Vergers, D66 en Yvonne Bink-Winterkamp van Zó! Zoetermeer constructief overleg gehad.  Hoe gaan wij de wensen van de Natuurtuin en de belangen van de gemeente borgen? Uit de samenwerking is een gezamenlijke motie ontstaan, die tijdens het voorjaarsdebat is aangenomen.

Het college gaat onderzoeken wat de kosten zijn om de Natuurtuin weer op het niveau van regulier onderhoud te krijgen. Wat het kost om de natuurtuin toegankelijk te maken en uit welke budgetten dit betaald moet worden. De gemeenteraad wordt voor het begrotingsdebat van 2016 geïnformeerd.

De Stichting Natuur- en Landschappentuin heeft laten weten heel blij te zijn met het behaalde resultaat.

 

Door: Carina Hogeveen

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.