Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Dodenherdenking 2014

5 mei 2014

Het was weer indrukwekkend. Heel veel mensen hadden gelukkig de moeite genomen om met elkaar de doden te herdenken op 4 mei. Velen liepen mee in de stille tocht, en anderen waren rechtstreeks naar de tribune aan de Julianalaan gekomen om de plechtigheden bij te wonen.

Natuurlijk was de fractie van Zó! Zoetermeer ook aanwezig en wij vonden het vooral mooi dat er veel ouders waren die hun kinderen hadden meegebracht om ook aan hen het belang van deze traditie mee te geven.

Met de korte plechtigheid staan we er ieder jaar weer bij stil dat onze vrijheid is bevochten door mensen die bereid waren om hun leven voor die vrijheid te geven. Dat is een onwaarschijnlijk groot geschenk, waarvoor we alleen kunnen bedanken door er voor te zorgen dat we de vrijheid voor iedereen borgen: niemand uitsluiten!

Het motto van de herdenking is 'vrijheid geef je door'. Dat staat ook op het lint van de krans die namens alle fracties van de gemeenteraad bij het monument is geplaatst. U kunt de bloemenhulde vandaag nog gaan bekijken.

Want wie gisteren niet in de gelegenheid was om naar de herdenking te komen: u kunt iedere dag even stil staan bij onze opdracht om niemand uit te sluiten en te werken aan vrijheid voor iedereen. Op 5 mei 1940 werd Nederland bevrijd, aan ons de taak om er wat moois van te maken.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.