Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

College schoffeert Zó! wéér

13 februari 2013

Een belangrijk 'instrument' van raadsleden is het recht op het stellen van vragen aan het college. In de afspraken die we in de gemeente Zoetermeer hebben gemaakt staat dat we binnen 30 dagen antwoord moeten krijgen.

Dat gebeurt praktisch altijd, behalve als de vragen van Zó! komen. Toen onze vragen 3x achter elkaar te laat werden beantwoord hebben we dáár schriftelijke vragen over gesteld.

Toen kregen we een keer wél op tijd antwoord: het was natuurlijk niet de bedoeling dat onze vragen te laat werden beantwoord en er waren maatregelen getroffen om dat goed te organiseren. Althans dat schreef het college.

Nog steeds iedere keer te laat!

Op 10 december 2012 dienden wij schriftelijke vragen in. Die werden na 32 dagen beantwoord. Op 17 december dienden wij vragen in die na 30 dagen werden beantwoord.

Op 14 januari werden er 3 sets van schriftelijke vragen ingediend. Twee van de PvdA en die werden al op 23 januari en op 7 februari beantwoord. De vragen van Zó! van 14 januari zijn nog niet beantwoord, en we zijn al weer op dag 30, dus binnen 30 dagen gaat het niet meer worden. Twee sets van de PvdA lukten dus wel soepel binnen de gestelde termijnen.

Geen verdagingsberichten

De afspraak is dat als het college het niet binnen 30 dagen kan halen, dat er dan een verdagingsbriefje komt. Dat krijgen wij bij Zó! NOOIT.

Pesten

In de fractie van komende donderdag moeten we maar eens bespreken welke actie we op dit pesten van het college moeten nemen. Misschien gaan we een bezoekje aan de burgemeester aanvragen. Uiteindelijk heeft hij ook een verantwoordelijkheid voor de informatievoorziening aan raadsleden.

AEDs

Overigens is het behoorlijk merkwaardig gesteld met de berichtgeving vanuit het college.  Als het gaat om het versturen van persberichten om de activiteiten van het college aan te prijzen wordt er weinig gemist. Zo kregen we vorige week al een persbericht dat het probleem met de AEDs was opgelost. Ik ben gisteren nog gaan kijken, maar het is nog steeds NIET geregeld.

Faillissement FPM

Over het faillissement van FPM dat de gemeente zo'n 850.000 euro kost!!! werd de hele raad niet op tijd geïnformeerd. We hadden dat binnen een week moeten horen, maar het duurde 3 maanden voor we daar een memo over kregen. Afgelopen maandag spraken we daar voor het eerst over omdat Zó!, GL en de SP er een agenderingsverzoek over hadden gedaan.

Niet tijdig informeren van de raad

En wat verklaarde het college bij monde van wethouder Haring over het niet tijdig informeren van de raad: daar hadden ze niet bij stil gestaan...

Daar gaan we het binnenkort nog wat uitgebreider over hebben.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.