Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Cliëntondersteuning goed geregeld?

17 november 2021

In de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) staat dat de gemeente moet zorgen voor cliëntondersteuning. Dat is volgens de wet onafhankelijke ondersteuning met informatie, advies en algemene ondersteuning die bijdraagt aan het versterken van de zelfredzaamheid en participatie en het verkrijgen van een zo integraal mogelijke dienstverlening op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, preventieve zorg, zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen;

Zó! Zoetermeer vraagt zich af of dat wel goed geregeld is.

Er is een onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de Wmo-cliënten in Zoetermeer. Er werden meer dan 1000 vragenlijsten verstuurd, maar helaas werden er maar 222 ingevuld. Maar van die 222 mensen wisten er een heleboel niet eens dat er onafhankelijke cliëntondersteuning is!

Toen Zó! Zoetermeer ging zoeken, vonden we het ook niet makkelijk om het te vinden en we vragen ons af of het wel goed werkt. We hebben aan het college officiële vragen gesteld, en we verwachten binnen een maand antwoord.

Lees hier de vragen!

 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.