Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Burgemeester & Zó!

15 februari 2023

Op woensdag 22 februari aanstaande organiseert de fractie van Zó! Zoetermeer een avond met burgemeester Michel Bezuijen. Hij zal dan een korte lezing geven over veiligheid. Daarna is er ruimte om in gesprek te gaan met de burgemeester.

Aanleiding
Het is niet voor het eerst dat Zó! Zoetermeer een burgemeester uitnodigt. Fractievoorzitter Roel van der Vlies: ‘We hebben dit al eens eerder gedaan, met burgemeester Aptroot. Dat was toen meer gericht op kennismaking. Voor burgemeester Bezuijen is dat niet gelukt vanwege corona. Hij is inmiddels al bijna tweeeneenhalf jaar burgemeester, dus de meeste mensen kennen hem wel. Wat velen niet weten is dat onze burgemeester nogal een specialist is op het gebied van veiligheid en crisismanagement. We vragen hem om daar het een en ander over te vertellen.’

Ervaring 
Voordat Bezuijen zich in de lokale politiek begaf was hij actief bij het Crisis Onder-zoek Team van de Universiteit Leiden en daarna hoofd van het Operationeel Team bij de Directie Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Amsterdam. Daarna, als wethouder in Haarlemmermeer, was hij betrokken bij de Schipholbrand (2005) en het vliegtuig van Turkish Airlines dat neerstortte in 2009. Deze intense gebeurtenissen geven aan dat onze burgemeester veel ervaring heeft op het gebied van crisis en veiligheid. 


Mensen die de avond willen bijwonen kunnen zich aanmelden via roelvandervlies@zozoetermeer.nl. U ontvangt dan nadere gegevens zoals locatie en tijd.

Meld u aan! Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.