Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Buitenbad Het Keerpunt gaat woensdag 15 juli open

9 juli 2015

Het zwembad is verkocht, maar de afspraak is: in de zomer moet het buitenbad open.

Wat Zó! betreft moet het 3 maanden open, maar blijkbaar zijn er 8 weken afgesproken. En vanaf volgend jaar is er veel minder zwemwater, maar dit jaar is het 'oude' buitenbad er nog...

Op 8 juli werd de raad opgeschrikt door een bericht van de wethouder dat de nieuwe eigenaar van het zwembad niet van plan was om het buitenbad te openen. Zie dit bericht:

 

 

 

 

Zó! Zoetermeer is naar het kort geding van 9 juli geweest. Dat had de gemeente Zoetermeer dus aangespannen tegen de nieuwe eigenaar van Het Keerpunt, Sweet Lake Wellness (SLW).

Voor de rechter verklaarde de gemeente dat de manager van SLW - we noemen hem even Heer Bart, blijkbaar niet van plan was om het buitenbad open te stellen voor het publiek en dat was toch wel de bedoeling! Althans de bedoeling van de gemeente, maar Heer Bart was dat niet van plan. Hij had al in juni een sloopmelding voor het zwembad afgegeven en verder gaf de advocaat van de gemeente aan de rechter voorbeelden van de berichten die Heer Bart naar de wethouder had gestuurd. Daarin stond taalgebruik 'waar de honden geen brood van lusten'. Alle aanwezigen (rechter en tegenpartij ook) waren het daar over eens.

Voor de goede orde: er zijn géén honden meer in het zwembad, het was maar een uitdrukking die werd gebruikt om te beschrijven dat het taalgebruik van Heer Bart fors te wensen overlaat. Heer Bart blijkt geen 'heer' te zijn.

De gemeente had intussen wel in beeld dat Heer Bart het zwembad niet ging openen, en vroeg aan de rechter toestemming om het dan maar zelf te doen vanaf aanstaande maandag, en de rechter moest dan aan SLW opdragen om de kosten van de gemeente te vergoeden, te beginnen met het betalen van een voorschot.

Toen mocht SLW wat zeggen. Heer Bart was nergens te bekennen, maar wel waren daar een bestuurder van SLW - we noemen hem even Baas SLW - en de advocaat. Die gaven aan dat zij ook de berichten van Heer Bart hadden gelezen en wel met grote verbazing! Wat een taalgebruik! En waar bemoeide die Heer Bart zich mee? Heer Bart gaat helemaal niet over het buitenbad, maar is alleen maar de baas van de VVE (de vereniging van de twee eigenaren die in Het Keerpunt zitten).

De advocaat meldde verder: Natuurlijk is SLW eigenlijk van plan om het zwembad open te doen maandag, maar helaas was er een mankement ontdekt. Dat hadden ze eerst gerepareerd en nu kon het zwembad niet open, want... het zit nog niet vol met water. Dat duurt tot woensdag. Baas SLW zat er steeds bij te knikken en te beamen.

Toen mocht de advocaat van de gemeente weer: Die geloofde niets van het reparatie-verhaal. Ze hadden bij SLW gewoon veel eerder moeten beginnen met het vullen van het bad. En dat Heer Bart ineens werd afgeserveerd als niet sprekend namens SLW was ook al uiterst merkwaardig: Heer Bart zit juist bij voortduring aan tafel bij de gemeente om de plannen van SLW te bespreken...

Er werd nog even gesproken over het feit dat blijkbaar in de contracten (erfpacht) staat dat het buitenbad 8 weken open moet, maar dat daar niet in staat dat SLW ervoor moet zorgen dat er dan badmeesters zijn en dat het schoon is. De rechter vond dat die vlieger niet opging. Alleen de poort opendoen van het bad en roepen 'zoek het maar uit Zoetermeerse zwemmers' kan niet de bedoeling zijn. Natuurlijk horen daar ook badmeesters en schoonmakers bij.

De rechter deed verder geen uitspraak: woensdag wordt bekeken of het zwembad daadwerkelijk open is en dan is verdere actie van de rechter niet nodig. Iedereen was het er wel over eens dat Heer Bart maar niet meer het woord moet voeren bij de gemeente over het zwembad. 'Houd die maar wat meer onder water' adviseerde de rechter aan SLW.

Zó! Zoetermeer vond het allemaal weer heel bizar: na alle trammelant met viezigheid en honden is er blijkbaar ook bij het tweede deel van het zwembad iemand betrokken met wie het niet mogelijk is om samen te werken. Ook nu weer bleek dat er nauwelijks afspraken zijn gemaakt over de openstelling van het buitenbad. De rekenkamercommissie van Zoetermeer doet daar nu onderzoek naar, dus Zó! zal dat afwachten.

En nu maar hopen dat het woensdag mooi weer is!

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.