Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Boerenmarkt wil verhuizen

25 september 2013

Antwoord op schriftelijke vragen van Zó!

Er is een Boerenmarkt in Zoetermeer. Elke donderdag van 9:00 tot 17:00 uur op de Pilatusdam. Je kunt hier terecht voor biologische groente, vlees, zuivel, brood, olijven en allerlei andere lekkernijen. Veel mensen weten de Boerenmarkt niet te vinden, het ligt behoorlijk uit het zicht en niet in de looproute van de Dorpsstraat.

Daardoor komt het ook dat de Boerenmarkt sinds de start, terugloopt in het aantal marktkooplieden, die hun waren aanprijzen. Ook de klandizie loopt terug, daardoor daalt de omzet. De overgebleven marktkooplieden vrezen dan ook dat zij het niet lang meer vol zullen houden.

De marktkooplieden willen graag een andere locatie en zijn op zoek gegaan. Ze willen eigenlijk graag een andere plaats bij de Dorpsstraat, maar ook het winkelcentrum Vijverhoek zou wat voor ze zijn.

De winkeliersvereniging van de Vijverhoek laat weten dat zij het zouden toejuichen als de Boerenmarkt zou komen.

Zó! Zoetermeer heeft hierover schriftelijke vragen gesteld en die zijn inmiddels positief beantwoord door het college.

Klik hier voor de vragen, met daaronder de antwoorden.

Het college gaat goed bekijken of er een betere plaats is te vinden. Omdat er niet bij staat wanneer, heeft Zó! in de rondvraag van 23 september aan de wethouder gevraagd hoe lang dat zou duren. Hij heeft beloofd dat hij voor 1 november zal berichten wat er uit het onderzoek is gekomen.

Dat vindt Zó! een mooi resultaat. We hopen dat de markt snel kan verhuizen naar een plaats waar ze meer opvallen.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.