Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Besluit speelnota uitgesteld

6 oktober 2016

Afgelopen maandag stond het Beleidskader Spelen op de agenda van de raad. Het college stelde voor om een deel van de kleinere speelplekken in de stad op te doeken om in plaats daarvan de grotere centrale speelplekken te verbeteren. Zó! Zoetermeer is daar niet voor. Wij zijn in ieder geval voor het behoud van de kleine speeltuintjes dichtbij huis. Daarnaast zijn we ook best voorstander van het uitbreiden van de grotere speeltuinen, maar de wethouder gaf steeds aan dat er geen geld was om het alle twee te doen. In de raad heeft Yvonne Bink namens Zó! voorgesteld om te besluiten om de kleine speeltuintjes te behouden, en om daarnaast af te spreken dat ook de grotere speeltuinen worden opgeknapt zodra de gemeente er wél het geld voor heeft.
In het debat in de raad bleek dat bijna alle fracties wel een voorstel hadden over het speeltuinbeleid, maar ze waren allemaal verschillend. Er werd een paar keer geschorst om te zien of er een voorstel was te maken waar iedereen (of in ieder geval een meerderheid) mee kon instemmen, maar dat lukte niet.
Omdat de raad eind oktober gaat praten over de begroting en de financiën voor volgend jaar werd uiteindelijk besloten om nog géén besluit te nemen over het speelbeleid en eerst nog eens goed in de begroting te kijken of de benodigde 100.000 euro per jaar nog ergens te vinden is. Over het speelbeleid wordt dan in de eerste week van november besloten. We laten u weten wat er uit komt!

Door: Yvonne Bink

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.