Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Aandacht voor BMX

30 juni 2016

Tijdens het voorjaarsdebat heeft Zó! Zoetermeer aandacht gevraagd voor de vernielingen op het BMX- terrein. Na overleg met het bestuur van de BMX- vereniging en Yvonne Bink-Winterkamp van Zó! Zoetermeer heeft Zó! een motie ingediend om cameratoezicht toe te passen op het BMX- terrein. De motie werd ondersteund door de LHN.

Het bestuur van de BMX heeft aangegeven dat er op het terrein veel vernielingen plaatsvinden. De onkosten van deze vernielingen vraagt van de BMX elke keer een grote investering. Dit geld besteedt de vereniging liever aan de vereniging zelf. Het beveiligen van het BMX-terrein is moeilijk, het terrein van de BMX en de omgeving is openbaar gebied. Dus je kunt er geen hek om heen zetten, dat maakt de zaak extra ingewikkeld. Cameratoezicht zou dus een oplossing kunnen zijn.

Het bestuur van de BMX is al 2 jaar aan het onderhandelen met de gemeente om tot een oplossing te komen. Tot op heden is het niet gelukt vandaar de motie van Zó!. Tijdens het voorjaarsdebat heeft Marijke van der Meer aan wethouder Van Leeuwen gevraagd wat zij aan de problemen van de BMX gaat doen en op welke termijn. De wethouder heeft toegezegd dat zij in contact gaat treden met het bestuur van de BMX. De wethouder gaat de problemen bij de BMX inventariseren en de uitkomsten voor 1 oktober 2016 terugkoppelen aan de raad. Door deze toezegging van de wethouder heeft Zó! de motie tijdens het voorjaarsdebat in kunnen trekken.

 

Door: Carina Hogeveen

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.