Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Blij met plannen voor de gevangenis

5 juni 2019

Zó! Zoetermeer is heel blij met de antwoorden op de vragen die de fractie stelde over het opnieuw gebruiken van het gevangenisgebouw. Het college heeft serieuze plannen om in actie te komen om het gebouw en de omgeving voor andere doeleinden te laten ontwikkelen.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: ‘Wij vonden het heel jammer voor de werkgelegenheid toen we hoorden dat de gevangenis niet meer gebruikt zou worden. Maar toen hij echt leeg kwam te staan hebben we een motie opgesteld en die samen met GroenLinks en CU/SGP ingediend om ervoor te zorgen dat het grote pand voor wat anders gebruikt zou kunnen worden, het liefst voor jongerenwoningen. De motie haalde het, maar we kregen in eerste instantie de reactie dat de eigenaar - het Rijksvastgoedbedrijf - nog niet zeker was of ze het gebouw wilden afstoten. Toen we lazen dat ze dat besluit toch hadden genomen hebben we direct weer aan de bel getrokken bij het college.’

Het college koppelt terug dat ze in gesprek zullen gaan met de eigenaar en de optie zullen bespreken om een marktconsultatie te doen om het gebied te ontwikkelen. Het college schrijft: ‘Door haar ligging zou de locatie bv. kunnen gaan functioneren als een scharnierpunt tussen een gebied dat voornamelijk gekenmerkt wordt door wonen (het oude dorp en de woonlocatie Nutrihage) en Dutch Innovation Park waar onderwijs en bedrijfsleven bouwen aan de campus. Welke toekomstige functies daar het best bij passen is, in dit stadium, nog niet aan te geven.

Van der Meer: ‘Het is nog lang geen kat-in-het-bakkie, maar we zijn blij dat het grote gebouw niet eindeloos leeg blijft staan. Wij kunnen ons – zeker gezien de inrichting, het is een dorp op zich met wasserette, winkel, en sportvelden – goed voorstellen dat het een heel bijzondere invulling kan krijgen. De eerste stappen worden gezet!’

De vragen die Zó! stelde (127,4 KB)

En de antwoorden! (182,4 KB)

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.