Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zonder Wmo-hulp?

6 november 2021

De gemeente Zoetermeer heeft forse achterstanden bij het verwerken van de Wmo-meldingen. Hierdoor moeten mensen lang wachten voor ze geholpen worden.

Dit geldt ook voor de mensen die al huishoudelijke hulp hebben via de Wmo. Die hulp krijg je steeds voor een aantal jaren, en daarna moet het opnieuw aangevraagd worden.

Het is niet de bedoeling dat die mensen zonder hulp komen te zitten terwijl ze wachten op een beslissing van de gemeente. De thuiszorgorganisaties zouden de hulp gewoon moeten leveren in de tussentijd, maar Zó! Zoetermeer krijgt toch signalen dat dit niet gebeurt.

We hebben vragen gesteld aan het college.

Lees de vragen hier

De gemeente heeft te weinig mensen om de Wmo-meldingen binnen de wettelijke termijnen af te handelen, en het blijkt erg moeilijk te zijn om geschikte medewerkers te vinden. Zó! heeft dus ook vragen gesteld hoe en wanneer dit opgelost gaat worden, want de meeste mensen die bij de Wmo aankloppen zitten echt dringend om hulp verlegen.

NASCHRIFT

Wie op herindicatie wacht hoeft niet zonder hulp te zitten. Het college heeft beloofd dat ze daar voor zorgen. Wie toch problemen heeft kan zich bij ons melden.

Lees de antwoorden hier

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.