Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zoetermeer in 2040

22 juni 2021

Gisteravond heeft de gemeenteraad na een heleboel debat - verspreid over 2 avonden - de visie Zoetermeer 2040 vastgesteld. Daarin staat globaal welke doelen er zijn om de komende jaren aan te werken.

Op voorstel van Zó! Zoetermeer is er via het amendement Niemand Uitsluiten, nog het volgende aan toegevoegd: ‘In 2040 zijn grote stappen gezet om een tolerante samenleving te realiseren, discriminatie op welke grond dan ook terug te dringen, en een einde te maken aan letterlijke en figuurlijke uitsluiting van gehandicapten.’

We zijn er trots op dat dit voorstel unaniem werd aangenomen!

Zo’n visie is eigenlijk een droombeeld en ervoor bedoeld dat alle stappen die de gemeente de komende tijd zet, samen zorgen voor een samenhangend geheel. Zó! Zoetermeer zou het op sommige punten net iets anders hebben opgeschreven maar over het algemeen vinden wij het een goed plan voor de toekomst. Zó! heeft er net als de meeste andere fracties mee ingestemd. De in totaal vijf raadsleden van PvdA, SP, FvdB en PDvZ stemden tegen.

De visie Zoetermeer 2040 is opgesteld na een heleboel overleg met de mensen in de stad en met allerlei organisaties. Binnenkort wordt de visie ter inzage gelegd en wordt u uitgenodigd om uw mening te geven.

 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.