Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! Zoetermeer bij De Vlieger

30 augustus 2021

Zaterdag 28 augustus was Zó! Zoetermeer bij winkelcentrum De Vlieger. We spraken er veel mensen over de onverwachte sluiting van het buurtcentrum. Het staat voor 6 september op de agenda van de commissie Samenleving. We gaan daar bespreken of en hoe dit opgelost kan worden.

Verder hoorden we weer erg veel over de overlast van de deelscooters. Die dingen zijn intussen een plaag geworden. Ze worden bij voorkeur midden op de stoep achtergelaten. De gemeente gaat de APV aanpassen zodat er meer regels komen voor de organisaties die de deelscooters verhuren. Misschien moeten we al die foutgeparkeerde scooters maar in beslag nemen! Het is zo in ieder geval geen duurzame manier van doen, en – waar de mensen met een rollator – de weg op moeten, is het gewoon gevaarlijk.

Verder kregen we zaterdag en eerder ook al per e-mail steeds signalen dat mensen het heel onhandig vinden dat ze niet meer spontaan iets kunnen wegbrengen bij het zelfbrengdepot. Mensen die aan het klussen of verhuizen zijn vinden het heel vervelend dat er eerst een afspraak gemaakt moet worden. Zó! Zoetermeer heeft officiële vragen gesteld aan het college: zodra de regering de 1,5 meter regel voor corona afschaft kan wat ons betreft het zelfbrengdepot weer gewoon open!

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.