Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Zó! is klaar met HOM

10 september 2017

Besluit van eigenaren roept veel vragen op

De eigenaren van het Woonhart hebben aangegeven dat zij maanden nodig hebben voor een herbezinning van de plannen voor de HOM. Zó! heeft heel veel vragen over de gang van zaken, maar zal sowieso niet instemmen met nieuwe plannen voor een HOM.

'We zijn niet echt verrast over het besluit van de eigenaren, want het gebrek aan voortgang was natuurlijk een teken aan de wand. Daarom hebben wij op 25 augustus - direct na het zomerreces - het onderwerp op de agenda gezet. We zijn wel verbaasd over de redenen die worden aangevoerd en over de onenigheid met Provast', zegt fractievoorzitter Marijke van der Meer. 'Het is natuurlijk heel erg gek dat in de brief van de eigenaren staat dat het willen verhalen van kosten op de initiatiefnemers een van de problemen was. Dat is natuurlijk echt vanaf het begin de bedoeling geweest. Wij zullen het college daar uitgebreid vragen over stellen.' 

 

De brief van de vastgoedeigenaren is zaterdag aan het college gestuurd en is pas vandaag - zondag - doorgestuurd aan de gemeenteraad. In het begeleidend memo stelt het college voor om wel door te gaan met het oplossen van de verkeers- en parkeerproblemen in het gebied. Dat sluit aan bij de ideeën van Zó!. Verder is het college voornemens om in gesprek te blijven met de vastgoedeigenaren over de ontwikkeling van het Woonhart omdat het bestaande concept geen toekomst heeft.

 

 

 

Van der Meer: 'We denken ook nog steeds dat er een ander concept moet komen voor het Woonhart,. maar vooralsnog hebben we ernstige bedenkingen of de gemeente in gesprek moet blijven met de huidige eigenaren. Wij hebben geen vertrouwen meer, vooral ook omdat we na januari niets inhoudelijks hebben gehoord. Het lijkt ons beter dat het Woonhart eerst wordt verkocht, en dat dan met een nieuwe eigenaar onder strikte voorwaarden, nieuwe plannen worden gemaakt. Wij zullen in de raad aanvoeren dat heel goed onderzocht moet worden wat er fout is gegaan, want de gemeente moet hiervan leren. Hoe kan bijvoorbeeld een initiatiefnemer als Provast maar gewoon zeggen dat ze niet meer willen? Daar waren toch afspraken over?' 

 

De raad debatteert morgen (maandag 11 september) over de brief van de vastgoedeigenaren.

 

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.