Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Wel nieuwbouw maar geen verhuizing voor Boerderij

31 december 2021

Zó! Zoetermeer vindt dat De Boerderij — ook als er nieuwbouw komt — moet blijven waar hij is. Het college geeft de voorkeur aan nieuwbouw in de binnenstad, maar Zó! vreest voor te veel overlast voor de bewoners. Daarnaast wordt het duurder om een locatie in de stad te ontwikkelen dan om een nieuw pand te bouwen op de huidige plek.

‘Om te beginnen is extra overlast voor ons een belangrijk pijnpunt. Dat staat ook met zoveel woorden in het onderzoek van de gemeente’, zegt Zó! Zoetermeer-raadslid Roel van der Vlies. ‘Een tweede punt is dat het ernaar uitziet dat nieuwbouw in het stadshart bijna vier miljoen duurder is dan nieuwbouw op de huidige locatie van De Boerderij’.

Uit het onderzoek naar mogelijke locaties voor De Boerderij blijkt dat de kosten voor een nieuw gebouw op de huidige plek worden ingeschat op 26,2 miljoen. Het college geeft echter de voorkeur aan de plaats waar nu de brandweerkazerne gevestigd is, aan de Brusselstraat. De brandweer verhuist medio 2023 naar het Abdissenbos.

Van der Vlies: ‘Zó! is groot voorstander van de groei van De Boerderij, en we zijn trots op de internationale status van dit poppodium. We steunen dan ook een uitbreiding van De Boerderij, maar wel op of pal naast de huidige locatie. Laten we alsjeblieft de binnenstad leefbaar houden. Wat ons betreft kan wel naar de brandweerkazerne worden gekeken als locatie voor het Videogamemuseum.’

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.