Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Wat betekent het LangeLand voor u?

10 augustus 2022

We maken ons zorgen over ons ziekenhuis. We vinden het belangrijk dat we een goed toegerust ziekenhuis hebben, waar we terechtkunnen voor alle belangrijke zorg. Spoedeisende hulp, geboortezorg en een IC zijn letterlijk van levensbelang om in de nabijheid te hebben.

De beschikbaarheid van die zorg in onze buurt is niet meer vanzelfsprekend. Er zijn twee uitdagingen: ten eerste de tijdelijke sluiting van de spoedeisende hulp. Belangrijkste oorzaak daarvan is personeelstekort. Omdat we weten dat het personeelstekort de komende jaren alleen maar zal oplopen vrezen we het ergste. Tot nog toe geeft de directie van het LangeLand aan dat het tijdelijk is, tot 1 oktober.

De tweede uitdaging is ernstiger. De directie van het ziekenhuis is in onderhandeling met verzekeraars over de toekomst van het ziekenhuis. De geluiden die daarover naar buiten komen zijn weinig opbeurend. Het is mogelijk dat Zoetermeer de spoedeisende hulp volledig kwijtraakt. Ook over het verdwijnen van de geboortezorg en het beperken van de IC’s wordt gesproken.

Samen met de inwoners willen de SP en Zó! een signaal afgeven. Dat doen we door het invullen van een vragenlijst waarop iedereen kan invullen wat het LangeLand voor u betekent, en wat het gevolg van een eventuele sluiting kan zijn. Die willen we dan aanbieden aan de directie van het ziekenhuis. Laten we samen duidelijk maken hoe belangrijke we een ziekenhuis in de buurt vinden. Met elkaar, voor elkaar.  

Vragenlijst ziekenhuis Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.