Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

WAS Palenstein: in actie voor veiligheid

21 oktober 2021

Wijk en Agent Samen (WAS) is ook in Palenstein actief. Een groep betrokken buurtbewoners gaat regelmatig de straat op om met de wijkagent en Team Handhaving de wijk te controleren. Woensdagavond 20 oktober ging Zó! Zoetermeer mee op ronde.

In kleine groepjes wordt bekeken wat er in de wijk gaande is. Defecte straatverlichting wordt genoteerd, waarbij blijkt dat het niet handig is dat sommige lantaarnpalen geen nummer hebben. Controle bij de afvalcontainers: sommige zijn kapot en sluiten niet meer, bij andere ligt afval waar het niet hoort. Op een voetpad wordt een stapel pallets met binders aangetroffen, er staan boottrailers in de wijk zonder nummerborden en zo worden allerlei ongewenste situaties opgemerkt en aan de professionals doorgegeven.

Bij één van de flats blijkt de straat op een heleboel plaatsen verzakt. Het lijken wel zinkgaten. Duidelijk is dat het – zeker in het donker - gevaarlijk is. Daar moet echt wat aan gedaan worden.

Zó! Zoetermeer is onder de indruk van de inzet van iedereen die meedoet met WAS. De meesten doen het al jaren. Overigens kan het team uitbreiding gebruiken, dus wie ook zijn steentje wil bijdragen aan de veiligheid in Palenstein neem aub snel contact op met WASPalenstein@gmail.com

(Op de foto staan niet alle leden van het WAS-team Palenstein.)

 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.