Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Veiligheidsdebat

13 oktober 2020

Maandag 13 oktober werd burgemeester Michel Bezuijen officieel beëdigd en direct nadat zijn vrouw – vanwege corona de enige die het mocht doen – hem de ambtsketen had omgehangen kon hij vol aan bak: een veiligheidsdebat! Bij uitstek het pakkie-an van de burgemeester.

Het onderwerp stond op de agenda op verzoek van LHN, PVV, PDvZ, Zó! Zoetermeer, CDA, CU/SGP en VVD, vooral omdat er op verschillende locaties in Zoetermeer sprake is van flinke overlast door groepen jongeren.

Roel van der Vlies stelde namens Zó! voor om op de locaties waar het echt de spuigaten uitloopt, zoals momenteel in een bepaalde buurt in Oosterheem, hetzelfde pakket maatregelen te nemen waarmee een aantal jaren terug de situatie in een buurt van Buytenwegh aanmerkelijk is verbeterd: ‘Het betreft een stevige aanpak waarbij alle betrokken partijen nauw met elkaar hebben samengewerkt. Er werden onder meer vluchtroutes beperkt, verlichting werd aangepast en camera’s werden ingezet. Ook preventief werd alles uit de kast gehaald en er werd gesproken met de ouders en met de jongeren zelf.’

De burgemeester zegde toe dat hij die aanpak zal bekijken en zal inzetten waar mogelijk. Hij is sowieso van plan om het actieplan over de veiligheid te vernieuwen. Een andere belangrijke uitkomst van het veiligheidsdebat is dat de burgemeester bij de landelijke politie gaat aankaarten dat Zoetermeer nog steeds te weinig agenten heeft.

Zó!-raadslid Roel van der Vlies: ‘We begrijpen heel goed dat de burgemeester zich eerst moet inwerken, dus we wachten even af welke maatregelen hij gaat nemen. Het klonk allemaal heel voortvarend, dus we hebben goede hoop op verbetering en anders zetten we het weer op de agenda, want Zoetermeer moet zich veilig voelen.’

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.