Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Slechte communicatie over bezoekersregeling Parkeren

1 februari 2020

Op 16 december 2019 diende Zó! Zoetermeer een amendement 1912-I in dat was medeondertekend door FvdB, PvdA, SP en VVD en het werd door de raad aangenomen.

Met het amendement besloot de raad dat er een regeling komt voor gratis parkeren voor bezoekers van bewoners van de binnenstad en om dat financieel neutraal te houden werden de parkeertarieven met een dubbeltje extra verhoogd.

Vervolgens werd zonder goede communicatie de verhoging van de parkeertarieven op buitengewoon rommelige wijze doorgevoerd. Hierover zijn door verschillende andere fracties ook al officiële vragen aan het college gesteld.

Op 24 januari 2020 is er – veel te laat natuurlijk - een brief uitgegaan naar de bewoners van de binnenstad over de nieuwe tarieven.

Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer: ‘Wij zijn woedend over deze brief. Het is een brief met een kille opsomming van de verhogingen met als enige uitleg dat het een bezuiniging van de gemeente betreft. Er spreekt geen enkel begrip uit voor de bewoners en de gemeente heeft NIET vermeld dat er een bezoekersregeling voor de bewoners komt. Wij hebben nu ook officiële vragen gesteld (die staan op onze website) en we willen dat het college een nieuwe brief stuurt met alle informatie en met excuses voor de bewoners van de binnenstad.’

Het amendement Bezoekersregeling (114,3 KB)

Vragen aan het College (73,3 KB)

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.