Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Scootmobielen 8 km per uur???

5 oktober 2012

Op zaterdag 6 oktober van 13.00 tot 15.00 uur zal de fractie van Zó! Zoetermeer in het overdekte Spazio-gedeelte van het Stadshart staan om te praten met scootmobielgebruikers en andere gehandicapten. De fractie is te herkennen aan de roze-blauwe beachvlag.

De fractie van Zó! Zoetermeer wil graag weten wat inwoners van Zoetermeer vinden van de plannen voor de Wmo. Het gemeentebestuur wil flink bezuinigen op de Wmo. Daarvoor worden onder andere de eigen bijdragen verhoogd.

Ook wil het college voor de ouderen en gehandicapten voortaan goedkopere scootmobielen kopen met een lagere snelheid en een kleinere actieradius.

In de stukken van het college wordt gesproken over scootmobielen die 8 of 10 km per uur kunnen. Momenteel hebben de wagentjes een maximumsnelheid van 12 of 15 km per uur en mensen kunnen er een flink eind mee rijden (30-40 km). De gemeente hoopt dat als je alleen nog in-en-om-het-huis kunt met de scootmobielen, er dan minder mensen zijn die er een zullen aanvragen.

De politieke partij Zó! Zoetermeer stelt daar vraagtekens bij en wil graag weten wat de betrokkenen er zelf van vinden.

Wie niet naar het Stadshart kan komen wordt gevraagd contact op te nemen met Zó! via email fractie@zozoetermeer.nl of telefonisch: 079 351 51 11.

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.