Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Krijgen we grote parkeerellende?

23 april 2019

De fractie van Zó! Zoetermeer maakt zich supergrote zorgen over de parkeer- gelegenheid in en om de binnenstad van Zoetermeer. Straks is er nog maar één parkeerplaats voor twee of drie gezinnen.
Zó! organiseert op donderdagavond 9 mei aanstaande een bijeenkomst voor alle mensen die in de binnenstad wonen en werken om over alle plannen van het college te praten.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: ‘De gemeenteraad moet nog praten over nieuw parkeerbeleid, maar ondertussen is er al sprake van allerlei ontwikkelingen en plannen in het centrum waardoor de parkeerruimte enorm onder druk komt te staan. Wij zijn echt bang dat het binnenkort een grote parkeerpuinhoop wordt, die niet meer op te lossen is.’

De ontwikkelingen in het centrum zijn:

  • Steeds meer kantoren worden omgebouwd tot woningen. Dus steeds meer auto’s die niet overdag bij kantoren maar ’s avonds bij de woningen moeten parkeren.
  • Er zijn o.a. plannen voor enorme woontorens aan de Markt (2 stuks), Engelandlaan (2 stuks), de Italiëlaan, Denemarkenlaan, Belgiëlaan, Nederlandlaan, Brusselstraat, Frankrijklaan, en Luxemburglaan (2 stuks).
  • Bij de plannen wordt gerekend op veel te weinig (minder dan één!) parkeerplaatsen per woning.

Van der Meer: ‘Zó! Zoetermeer vindt zeker dat er meer woningen moeten komen, want er is sprake van echte woningnood, maar die woningen moeten komen op verstandige locaties, en die moeten worden voorzien van genoeg parkeermogelijkheden. We moeten ons niet rijk rekenen en denken dat de helft van de mensen wel met de trein naar zijn werk zal gaan, of gebruik gaat maken van auto’s die ze met elkaar gaan delen om de kinderen op zaterdagochtend naar de uitwedstrijden te brengen. De mensen die straks uit hun werk komen zullen eerst rondjes in de binnenstad gaan rijden en uiteindelijk in de omliggende wijken gaan parkeren. Dan zit de halve stad dus met parkeerellende.’

Zó! Zoetermeer wordt nu regelmatig benaderd door mensen, particulieren, woningverhuurders en VvE’s, die zich zorgen maken. Wij nodigen alle mensen uit om op donderdag 9 mei onze bijeenkomst ‘Parkeren & Zó!’ bij te wonen om te zien of de krachten gebundeld kunnen worden.

Wie op 9 mei wil komen kan per omgaande een e-mail sturen aan fractie@zozoetermeer.nl onder vermelding van ‘Parkeren & Zó!’ met zijn of haar naam, adres en het aantal personen. Na aanmelding krijgt iedereen de nadere gegevens zoals de locatie van de bijeenkomst.

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.