Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Koffie & Zó! Leidsewallen, interessante gesprekken!

27 oktober 2019

Zaterdag 26 oktober hielden we Koffie & Zó! in winkelcentrum Leidsewallen. Vanuit de fractie waren Marijke van der Meer, Roel van der Vlies, en fractiemedewerker Carina Hogeveen aanwezig. De Zó!-Zoetermeer leden Ilonka van der Steen en Fred Nieuwenhuys hielpen de fractie met het interviewen van de mensen en ook Han Hijzelendoorn kwam nog even helpen.

We spraken veel mensen uit Seghwaert, maar het viel ook op dat mensen uit heel Zoetermeer dit winkelcentrum weten te vinden. De mensen uit Seghwaert zijn tevreden: het leven en wonen in Seghwaert krijgt gemiddeld een 8.

De mensen waren het meest tevreden over de gezelligheid, over hun rustige buurtjes, het mooie groen en de vele voorzieningen. Bij het laatste moet worden opgemerkt dat we hoorden dat het erg jammer is dat de bloemenwinkel weg is uit het winkelcentrum Leidsewallen.

Over het onderhoud van het groen is men beter te spreken dan over het onderhoud van de straat. Vooral oudere bewoners geven aan dat ze vaak struikelen, door de rommelige stoepen.

Er is veel te doen voor jonge kinderen, maar sommige ouders zouden willen dat er meer wordt georganiseerd voor kids van 15plus en ouder. Wat dat precies zou moeten zijn hebben we nog niet goed in beeld.

Qua criminaliteit werd wel genoemd dat er op sommige plaatsen sprake is van jeugdoverlast en soms van regelrechte drugsoverlast maar in het algemeen voelen de mensen zich veilig in Seghwaert. Het verkeer levert meer problemen op: er wordt te hard gereden en parkeerproblemen nemen toe, vooral bij een aantal woonerven. Ook werd genoemd dat het verkeer rond basisschool De Springplank nogal chaotisch is omdat de ouders zich niet al te verantwoordelijk gedragen.

Zoals altijd kregen ook de honden weer volop aandacht: hondenpoep blijft een flinke ergernis, en de hondenbelasting ook!

Een enkeling vroeg naar mogelijkheden om de duurzaamheid te verbeteren en ook was er een mevrouw die signaleerde dat een buurvrouw nogal eenzaam lijkt te zijn.

Zó! Zoetermeer neemt al deze signalen mee als er in de raad besloten moet worden over de verschillende onderwerpen. Verder hebben we de mensen ook verwezen naar de website van de gemeente. Via de website kunt je van alles en nog wat melden (voorpagina ‘iets melden’) bijvoorbeeld dat een lantaarnpaal het niet meer doet (kijk dan wel even welk nummer er op die paal staat). Ook kun je zien wat er allemaal te doen is: klik dan op ‘wijken’ in de blauwe balk en zoek je wijk. Zo vind je bijvoorbeeld waar er koffie-ochtenden zijn.

En als dat niet helpt, kunnen mensen natuurlijk ook nog bij ons aan de bel trekken: fractie@zozoetermeer.nl.

 

 

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.