Wordt lid van Zó! Zoetermeer en help onze toekomst te bepalen: Lid worden

Koffie en Zó! sprak met Meerzicht

2 juli 2012

Op 30 juni stonden wij - de fractie, aangevuld met Sean van Kuilenburg en Gino Pico - met Koffie en Zó! bij het winkelcentrum in Meerzicht. Het was een beetje winderig, maar verder goed te doen dankzij een aangename temperatuur en een vriendelijk zonnetje. We hebben niet alleen met inwoners uit Meerzicht gesproken, maar ook met inwoners uit Oosterheem, Buytenwegh en Driemanspolder. De C1000 in Meerzicht blijkt een echte publiekstrekker.

Onder het genot van een kopje koffie wilden de mensen ons graag vertellen wat er speelt in hun buurt. Veel gehoorde onderwerpen zijn: groen, hondenpoep, zwerfvuil, de busverbindingen en veiligheid. Het laatste in brede zin. Veel mensen vroegen om meer handhavers en meer politie.

Zó! vindt veiligheid een van de belangrijkste dingen die de overheid voor de inwoners moet regelen. U moet veilig zijn op straat, thuis, op uw werk, op school en als u gaat sporten of uitgaat. Gezien de reacties van onze koffievisite valt er nog genoeg te verbeteren.

Ook over het onderhoud gaven de mensen aan dat er nogal wat plaatsen zijn waar het beter kan: straten, stoepen en fietspaden kunnen veel netter en op sommige punten ziet het groen er beroerd uit. Soms zijn bijvoorbeeld de bomen veel te ver doorgegroeid en ontnemen het zonlicht of zorgen hun wortels voor schade aan de bestrating. Ook werd er door een inwoner gemeld dat de wijkpost haar meldingen over achterstallig onderhoud aan het groen niet oppakt. Door de uitbesteding van het groenonderhoud vinden inwoners het er niet beter op geworden: men heeft het gevoel dat de kantjes er van af worden gelopen.

Al met al waren de inwoners redelijk tevreden. Het rapportcijfer lag gemiddeld wel lager dan in de wijken waar we de laatste maanden stonden met Koffie en Zó! Het kan dus beter. Waarom zouden we genoegen nemen met een 7 als we ook een 8 of 9 kunnen halen?

Soms wilden mensen - haast, haast, haast - niet gaan zitten, maar wél even onze vragen beantwoorden...

Voor Zó! Zoetermeer was het een geslaagde dag. We hebben waardevolle informatie van de inwoners gekregen. We hopen dat de opkomst en informatie bij de volgende Koffie en Zó! weer net zo groot en waardevol zal zijn. De volgende keer is op 28 juli, we laten nog weten waar we dan staan.

(Met dank aan Sean voor de tekstvoorstellen)

Door: Marijke Van der Meer

Naar nieuwslijst

Reacties

Nog geen reacties

Laat reactie achter

Zó! Zoetermeer behoudt zich het recht voor reacties die beledigend of aanstootgevend zijn of anderszins grof taalgebruik bevatten niet te plaatsen.

Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door onze medewerkers.

captcha

Neem de letters van het plaatje over in het invoerveld.